Αναβάλλεται η επικύρωση του Μόνιμου Μηχανισμού Σταθερότητας

Αναβάλλεται η επικύρωση του Μόνιμου Μηχανισμού Σταθερότητας

Oι υπηρεσίες των Βρυξελλών δεν έχουν ακόμη έτοιμο το τελικό κείμενο της συμφωνίας για τον ESM, όπως εξήγησε ο εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης...

Αναβάλλεται η επικύρωση του Μόνιμου Μηχανισμού Σταθερότητας
Το γερμανικό υπουργικό συμβούλιο δεν θα ασχοληθεί με την επικύρωση του Μόνιμου Μηχανισμού Στήριξης, ESM, την ερχόμενη Τετάρτη, 21 Σεπτεμβρίου, όπως προβλεπόταν βάσει του μέχρι τώρα προγραμματισμού.

Κι αυτό γιατί οι υπηρεσίες των Βρυξελλών δεν έχουν ακόμη έτοιμο το τελικό κείμενο της συμφωνίας για τον ESM, όπως εξήγησε ο εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης, Στέφεν Ζάιμπερτ, σήμερα στο Βερολίνο.

Η αναβολή αυτή έχει ως συνέπεια να μην μπορεί να τηρηθεί και ο αρχικός προγραμματισμός, που προέβλεπε να ολοκληρωθεί στη Γερμανία η διαδικασία επικύρωσης του ESM στο τέλος του τρέχοντος έτους. Η επικύρωσή του από το Βερολίνο μετατίθεται για το πρώτο τρίμηνο του 2012.

Κλείσιμο
Στο Κόμμα των Φιλελευθέρων, που συμμετέχει στον κεντροδεξιό κυβερνητικό συνασπισμό της καγκελαρίου Μέρκελ, συγκεντρώνονται υπογραφές για τη διενέργεια εσωκομματικού δημοψηφίσματος κατά του ESM.

Ο εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης είπε, ότι δεν υπάρχει "κανενός είδους πίεση χρόνου", καθώς ο Μόνιμος Μηχανισμός Σταθερότητας θα τεθεί σε λειτουργία στα μέσα του 2013 και αφού θα έχει προηγηθεί η απαιτούμενη νομοθετική διαδικασία επικύρωσης στις χώρες της Ευρωζώνης.

"Μέχρι τότε έχουμε πολύ χρόνο", υπογράμμισε ο κ. Ζάιμπερτ και πρόσθεσε ότι τη γερμανική κυβέρνηση την ενδιαφέρει να ετοιμαστούν "το ταχύτερο δυνατόν" τα απαραίτητα ντοκουμέντα από τις Βρυξέλλες.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης