Ράλι μετοχών σε Ευρώπη και ΗΠΑ

Ράλι μετοχών σε Ευρώπη και ΗΠΑ

Πάρτι στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια με κέρδη 3% και πλέον, ενώ ανεβαίνει και η Νέα Υόρκη – Άνοδος προς τα 1,39 δολάρια για το ευρώ, ενώ στο +1,66% έκλεισε ο Dow Jones 

Ράλι μετοχών σε Ευρώπη και ΗΠΑ

Η απόφαση των κεντρικών τραπεζιτών της Ευρώπης, των ΗΠΑ, της Αγγλίας, της Ιαπωνίας και της Ελβετίας να ενισχύσουν τις αγορές με όση ρευστότητα χρειάζεται, προκειμένου να αποφευχθεί συστημική κρίση – κάτι ανάλογο με το πρόγραμμα TARP στην κρίση του 2008 – φέρνει ενθουσιασμό στα χρηματιστήρια σε όλο τον κόσμο.

Παραμονή του κρίσιμου για τις ευρωπαϊκές τράπεζες – και, βεβαίως, για την Ελλάδα – Eurogroup, οι βασικότερες αγορές της Γηραιάς Ηπείρου τερμάτισαν με κέρδη πάνω από 3%, με εξαίρεση το Λονδίνο που σταμάτησε στο +2% και κάτι.

Ανάλογα, ένα πραγματικό ράλι εξελίσσεται για το ευρώ, το οποίο ενώ μόλις στην αρχή της εβδομάδας κινδύνευσε να χάσει ακόμη και το επίπεδο των 1,35 δολαρίων, φλερτάρει τώρα με τα 1,39 δολάρια.

Κλείσιμο

Στη Wall Street, συνεχίστηκε για τέταρτη συνεχόμενη συνεδρίαση το ράλι ανόδου. Ο δείκτης Dow Jones  ενισχύθηκε κατά 1,66% και τερμάτισε στις 11.433,18 μονάδες, ο δείκτης Standard & Poor's 500 έκλεισε με κέρδη 1,72% στις 1.209,11 μονάδες και ο Nasdaq διαμορφώθηκε στις 2.607,07 μονάδες, παρουσιάζοντας άνοδο 1,34%.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης