Κυβέρνηση: Στις επιχειρήσεις λέμε «ναι»
Για μια ακόμη φορά ο πρωθυπουργός της χώρας κ. Κώστας Καραμανλής επιχείρησε να δείξει τον σαφή υπέρ των επιχειρήσεων αλλά κατά των εργαζόμενων προσανατολισμό του, λίγες μόλις ώρες μετά την ψυχρολουσία της ΔΕΘ για τους μισθωτούς.
Σε συνέδριο που διοργανώνει ο ΕΟΚΕ και ο πρόεδρός της κ. Δημήτρης Δημητριάδης για την «επιχειρηματικότητα με ανθρώπινο πρόσωπο», ο πρωθυπουργός παρουσία προσωπικοτήτων της Ε.Ε. α
Για μια ακόμη φορά ο πρωθυπουργός της χώρας κ. Κώστας Καραμανλής επιχείρησε να δείξει τον σαφή υπέρ των επιχειρήσεων αλλά κατά των εργαζόμενων προσανατολισμό του, λίγες μόλις ώρες μετά την ψυχρολουσία της ΔΕΘ για τους μισθωτούς.
Σε συνέδριο που διοργανώνει ο ΕΟΚΕ και ο πρόεδρός της κ. Δημήτρης Δημητριάδης για την «επιχειρηματικότητα με ανθρώπινο πρόσωπο», ο πρωθυπουργός παρουσία προσωπικοτήτων της Ε.Ε. αναφέρθηκε στον ρόλο που οι επιχειρήσεις έχουν στη σημερινή κοινωνία και στην αδυναμία υιοθέτησης πρακτικών επιχειρείν από τους Ευρωπαίους.
Οπως υπογράμμισε ο Κώστας Καραμανλής, θα πρέπει να στραφούμε «στην επιχειρηματικότητα, με την ευρύτατη έννοια του όρου. Να ενθαρρύνουμε νέους συνδυασμούς γνώσεων και δυνατοτήτων, που θα ανοίξουν νέους δρόμους δημιουργίας και προκοπής», χωρίς φυσικά να γίνει πιο συγκεκριμένος.
Ο πρωθυπουργός επεσήμανε ότι πρόκειται για ένα δύσκολο έργο, καθώς, σύμφωνα με το Ευρωβαρόμετρο, αν και το 47% των Ευρωπαίων πολιτών εκδηλώνει προτίμηση για την ανεξάρτητη εργασία, μόνο το 17% καταφέρνει να υλοποιήσει την επιθυμία αυτή. «Στην Ευρώπη, ο κίνδυνος αποτυχίας ακυρώνει περίπου τα μισά επιχειρηματικά σχέδια, την ώρα που στις ΗΠΑ το ποσοστό αυτό δεν ξεπερνά το 1/3.
Και μάλιστα, η σύγκριση αυτή γίνεται ακόμα πιο αρνητική για την Ευρώπη αν συνυπολογίσουμε τη γήρανση του πληθυσμού και τη συνεπακόλουθη μείωση των ενεργών επιχειρηματικά ατόμων (εκείνων δηλαδή που βρίσκονται στην ηλικία μεταξύ 25 και 34 χρονών)», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Παράλληλα, ο κ. Καραμανλής αναφέρθηκε στους τέσσερις άξονες στους οποίους θα πρέπει να κινηθούν οι προσπάθειες:
- Πρώτον, να ενισχύσουμε την αποτελεσματικότητα των ήδη γνωστών και εφαρμοσμένων δράσεων για την ενθάρρυνση της επιχειρηματικότητας και την αναβάθμιση του διαθέσιμου εργατικού δυναμικού.
- Δεύτερον, να ενθαρρύνουμε τη μετάβαση σε μια οικονομία της γνώσης, της ποιότητας και της καινοτομίας, μέσα από την επένδυση στην παιδεία και τον πολιτισμό.
- Τρίτον, να αναλάβουμε συγκεκριμένα μέτρα ώστε η Ενωσή μας να γίνει πέρα από ένωση κρατών και οικονομιών, μια πραγματική ένωση λαών και ανθρώπων που αντιλαμβάνονται και ενισχύουν, ακόμη περισσότερο, με το έργο και τη δράση τους, τους δεσμούς που συνέχουν άρρηκτα τις τύχες και τις προοπτικές τους.
- Τέταρτον, να θέσουμε ως στόχο τη διαμόρφωση μιας νέας νοοτροπίας για την προώθηση της υγιούς επιχειρηματικότητας με έμφαση στις υπηρεσίες, τις νέες τεχνολογίες αιχμής, τη μικρομεσαία επιχείρηση, που είναι και η ραχοκοκαλιά της ευρωπαϊκής οικονομικής δραστηριότητας.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr