Wall Street: «Έχτισαν» νέα κέρδη οι δείκτες – Στάση αναμονής από τη Fed «βλέπουν» οι traders

Wall Street: «Έχτισαν» νέα κέρδη οι δείκτες – Στάση αναμονής από τη Fed «βλέπουν» οι traders

Πρωταγωνιστής και πάλι ο Nasdaq με τις Big Tech να ανακτούν δυνάμεις - Κοντά στα υψηλότερα επίπεδα από τον περασμένο Αύγουστο ο S&P 500, με κέρδη 2,2% για το μήνα και πάνω από 7% στο τρίμηνο

wall_thu
Καλύτερα από το αναμενόμενο εξελίχτηκε η συνεδρίαση της Πέμπτης στη Wall Street, με τους δείκτες να καταφέρνουν να διευρύνουν τα κέρδη τους, καθώς οι επενδυτές μοιάζουν όλο και πιο βέβαιοι ότι η Federal Reserve θα αποφασίσει μια έστω και προσωρινή παύση του ανοδικού κύκλου των επιτοκίων, στη συνεδρίαση της ερχόμενης εβδομάδας.

Έτσι, ο βιομηχανικός Dow Jones ενισχύθηκε κατά 0,50% στις 33.833 μονάδες, ο S&P 500 «σκαρφάλωσε» στις 4.293 μονάδες με άνοδο κατά 0,62% και ο Nasdaq σημείωσε άλμα ύψους 1,02% στις 13.238 μονάδες.

Μετά την χθεσινή υποχώρηση του ο S&P 500 απομακρύνθηκε από τα υψηλότερα επίπεδα του από τον περασμένο Αύγουστο, τα οποία «έπιασε» την περασμένη εβδομάδα, όμως σήμερα επανήλθε στη σωστή τροχιά με τα κέρδη του για το μήνα να ανέρχονται ήδη στο 2,2%. Άλλωστε, συνολικά για το τρίμηνο, η άνοδος του ξεπερνά το 7%.

Στο μέγα ερώτημα «παύση ή όχι», αναφορικά με τις προθέσεις της Fed, οι περισσότεροι αναλυτές ψηφίζουν το πρώτο, όπως και οι αγορές χρήματος. Πλέον οι traders ποντάρουν σε 72% πιθανότητες η Τράπεζα να «πατήσει» φρένο στη συνεδρίαση της ερχόμενης εβδομάδας, μετά και τα σημερινά στοιχεία για το απρόσμενο άλμα στις νέες αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας που παραπέμπουν σε… αποθέρμανση της αγοράς εργασίας. Ωστόσο, το τοπίο γίνεται πιο θολό όταν προκύπτει το συμπληρωματικό ερώτημα του αν η παύση αυτή θα είναι οριστική ή προσωρινή.

Πάντως, αρκετοί αναλυτές θεωρούν ότι δεδομένου ότι ο πληθωρισμός παραμένει σε πολύ υψηλά επίπεδα, το συμβούλιο θα αναγκαστεί σε μια ακόμη μετριοπαθή αύξηση των επιτοκίων μέσα στη χρονιά, πιθανότατα τον Ιούλιο.

«Φαίνεται πως υπάρχει αρκετή στήριξη πλέον στους κόλπους της FOMC για μια παύση την ερχόμενη εβδομάδα, όμως η ανακοίνωση που θα εκδοθεί και οι προβλέψεις θα καθιστούν σαφές πως αυτό δεν αποτελεί το τέλος του ανοδικού κύκλου» ισχυρίστηκε από την πλευρά του ο Άντριου Χάντερ, της Capital Economics. Ο ίδιος δήλωσε ότι περιμένει νέα αύξηση, τον Ιούλιο.

Κλείσιμο
Θυμίζουμε ότι, μετά και την τελευταία αναπροσαρμογή τους, το εύρος των αμερικανικών επιτοκίων έχει διαμορφωθεί στο 5% με 5,25%, ήτοι στα υψηλότερα επίπεδα από το Σεπτέμβριο του 2007.

Σε επίπεδο μετοχών, οι Big Tech έκαναν δυναμικό «come back» με οδηγό, μεταξύ άλλων, την Amazon μετά τη θετική αναθεώρηση της μετοχής της από την UBS και την Wells Fargo.

Εκρηκτικό ράλι που ξεπέρασε και το 60% κατέγραψε η μετοχή της Carvana, καθώς η εταιρεία online πώλησης οχημάτων εξέδωσε ένα βελτιωμένο outlook για τις επιδόσεις της που προκάλεσε ενθουσιασμό στην αγορά.

Δεύτερη συνεχόμενη κερδοφόρα συνεδρίαση κατέγραψε και η μετοχή της Warner Bros Discovery, καθώς οι επενδυτές έχουν ικανοποιηθεί με την είδηση της απομάκρυνσης (πρακτικά απόλυσης) του CEO του CNN, Κρις Λιχτ, η διοίκηση του οποίου είχε κριθεί ανεπαρκής.

Στον αντίποδα μεγάλες πιέσεις δέχτηκε η μετοχή της GameStop με απώλειες άνω του 17%, καθώς η εταιρεία ανακοίνωσε την απόλυση του CEO της, χωρίς να δίνει περαιτέρω εξηγήσεις.

Διαβάστε περισσότερες οικονομικές ειδήσεις στο newmoney.gr



Ειδήσεις σήμερα:

Εκλογές 2023: Κόπηκε ο Κασιδιάρης από τον Άρειο Πάγο - Πέρασαν 32 κόμματα

Εύα Καϊλή: Eπιστρέφει σαν βουλευτής στο Ευρωκοινοβούλιο

Δημοσκόπηση MRB: Δείχνει αυτοδυναμία ΝΔ και επτακομματική Βουλή

----------------

Εκλογές 2023

Οδηγός εκλογών 2023: Πως ψηφίζω - Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την ΝΕΑ εκλογική αναμέτρηση
 
Εκλογές 2023: 
Όλες οι ειδήσεις για την ΝΕΑ εκλογική αναμέτρηση, τον προεκλογικό αγώνα των κομμάτων, τις δημοσκοπήσεις, τα αποτελέσματα των εκλογών, τα exit polls.
 
Αποτελέσματα εκλογών 2023: 
Δείτε LIVE μέσω διαδραστικού χάρτη όλα τα αποτελέσματα της επικράτειας.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης