Wall Street: Συγκρατημένοι οι επενδυτές εν αναμονή της Fed – Θετικός οδηγός ο Dow

Wall Street: Συγκρατημένοι οι επενδυτές εν αναμονή της Fed – Θετικός οδηγός ο Dow

Τη μεγαλύτερη πίεση δέχτηκε ο Nasdaq, όπου κυριάρχησαν οι ρευστοποιήσεις κερδών μετά τις καλές συνεδριάσεις των προηγούμενων ημερών - Ενεργειακές εταιρείες και μικρές τράπεζες στις πλέον κερδισμένες

wall_street_stock
Με μεικτά πρόσημα στους δείκτες ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση της Τετάρτης η Wall Street, με τους περισσότερους επενδυτές να κρατούν στάση αναμονής εν όψει της κρίσιμης συνεδρίασης της Federal Reserve, την ερχόμενη εβδομάδα.

Στο ταμπλό ο βιομηχανικός Dow Jones έκλεισε με άνοδο ύψους 0,27% στις 33.665 στις μονάδες, καταφέρνοντας έτσι να είναι ο μόνος κερδισμένος της συνεδρίασης.

Στον S&P 500 κυριάρχησαν οι πωλητές με αποτέλεσμα ο δείκτης να διαμορφωθεί στις 4.267 μονάδες μειωμένος κατά 0,38%, αν και παραμένει σταθερά κοντά στα υψηλότερα επίπεδα του από τον περασμένο Αύγουστο.

Μεγαλύτερες πιέσεις δέχτηκε ο Nasdaq, καθώς επικράτησαν οι ρευστοποιήσεις κερδών στις Big Tech μετά τις καλές προηγούμενες συνεδριάσεις, με αποτέλεσμα να υποχωρήσει σημαντικά κατά 1,29% στις 13.104 μονάδες.

Οι περισσότεροι επενδυτές μοιάζουν να μετρούν αντίστροφα για την κρίσιμη συνεδρίαση της Fed, στις 13-14 Ιουνίου, ελπίζοντας στον τερματισμό του ανοδικού κύκλου των επιτοκίων, παρά το γεγονός ότι δεν λείπουν οι φωνές μεταξύ των γερακιών του συμβουλίου που αντιστέκονται σε μια τέτοια προοπτική.

Όμως, δεδομένης και της πίεσης που δέχεται η αμερικανική οικονομία φαίνεται πως κερδίζει έδαφος η σκέψη μιας προσωρινής, έστω, παύσης, ώστε να δοθεί περισσότερος χρόνος για να αξιολογηθούν τα μακροοικονομικά στοιχεία και τα αποτελέσματα της μέχρι τώρα δυναμικής περιοριστικής πολιτικής που έχει εφαρμόσει η Fed.

Κλείσιμο
Σε σημερινή δημοσκόπηση του πρακτορείου Reuters, το 90% των οικονομικών αναλυτών που ρωτήθηκε, ήτοι οι 78 από τους 86, δήλωσαν πως περιμένουν στάση αναμονής από το συμβούλιο την επόμενη εβδομάδα. Ωστόσο το ένα τρίτο, οι 32 από τους 86 δήλωσαν βέβαιοι πως θα ακολουθήσει τουλάχιστον μία ακόμη αύξηση των επιτοκίων μέσα στη χρονιά, πιθανότατα στη συνεδρίαση του Ιουλίου, δεδομένου πως ο πληθωρισμός παραμένει πολύ πάνω από το όριο του 2%.

Σε επίπεδο μετοχών, ο πλέον κερδισμένος κλάδος του S&P 500 ήταν ο ενεργειακός με φόντο και τη νέα σημαντική άνοδο των πετρελαϊκών τιμών στις διεθνείς αγορές.

Επίσης και οι μετοχές των μικρών περιφερειακών τραπεζών συνέχισαν την πορεία ανάκαμψη τους καλύπτοντας έτσι σημαντικό μέρος των απωλειών των προηγούμενων μηνών. Ενδεικτικά η PacWest ανέβηκε πάνω από 14% και η Zion πάνω από 4%. Έτσι, ο δείκτης SPDR S&P Regional Banking ETF που περιλαμβάνει τις μικρές τράπεζες συμπλήρωσε την τέταρτη συνεχόμενη συνεδρίαση κερδών.

Άλμα άνω του 7% και για τη μετοχή της Warner Bros Discovery, καθώς η αγορά δέχτηκε με ικανοποίηση την είδηση της αποχώρησης του CEO του CNN, Κρις Λιχτ, η διοίκηση του οποίου κρίθηκε ανεπαρκής.

Στον αντίποδα για τους τεχνολογικούς κολοσσούς ήρθε η ώρα της διόρθωσης μετά και τα σημαντικά κέρδη των προηγούμενων ημερών, με την Microsoft, την Google, την Nvidia και την Qualcomm να ξεχωρίζουν στους χαμένους της συνεδρίασης.

Διαβάστε περισσότερες οικονομικές ειδήσεις στο newmoney.gr



Ειδήσεις σήμερα:

Κλιματική αλλαγή: Οι 5 περιοχές στην Ελλάδα που κινδυνεύουν να «βυθιστούν» από πλημμύρες

Χριστίνα Σούζη: Ο Βασίλης Κωνσταντίνου περιγράφει καρέ καρέ πώς την απεγκλώβισε - «Έτρεχε αίμα σε όλο της το πρόσωπο»

Athens Pride 2023: Δείτε τις πρώτες τακουνοδρομίες στο κέντρο της Αθήνας

----------------

Εκλογές 2023

Οδηγός εκλογών 2023: Πως ψηφίζω - Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την ΝΕΑ εκλογική αναμέτρηση
 
Εκλογές 2023: 
Όλες οι ειδήσεις για την ΝΕΑ εκλογική αναμέτρηση, τον προεκλογικό αγώνα των κομμάτων, τις δημοσκοπήσεις, τα αποτελέσματα των εκλογών, τα exit polls.
 
Αποτελέσματα εκλογών 2023: 
Δείτε LIVE μέσω διαδραστικού χάρτη όλα τα αποτελέσματα της επικράτειας.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης