Μπάμπης Βωβός: Τρίτο mega σφυρί για τους γυάλινους πύργους της Κηφισίας (pics)

Μπάμπης Βωβός: Τρίτο mega σφυρί για τους γυάλινους πύργους της Κηφισίας (pics)

Στις 16 Ιουνίου ο νέος μαζικός πλειστηριασμός για τις 122 εναπομείνασες οριζόντιες ιδιοκτησίες-θέσεις στάθμευσης στο Atrina Center και το δεύτερο εμπορικό κέντρο της «ΜΒΔΤ»

n6-vovos
Με το… σταγονόμετρο αλλάζουν χέρια τα «ασημικά» στους γυάλινους πύργους της κραταιάς άλλοτε «Μπάμπης Βωβός Διεθνής Τεχνική» επί της λεωφόρου Κηφισίας.

Στο πρώτο σφυρί που χτύπησε στις 21 Δεκεμβρίου 2022 βγήκαν 187 οριζόντιες ιδιοκτησίες, -ως επί το πλείστον θέσεις στάθμευσης-, στους δύο γνωστότερους και εμβληματικούς «ουρανοξύστες» της εταιρείας επί της Λεωφόρου Κηφισίας, στο Μαρούσι στους αριθμούς 32 και 60.

Από αυτές κατακυρώθηκαν τότε οι 51 και στις περισσότερες περιπτώσεις για 1 ευρώ παραπάνω από την τιμή εκκίνησης.

Στις 16 Μαρτίου 2023 χτύπησε το επαναληπτικό σφυρί για τις 136 εναπομείνασες οριζόντιες ιδιοκτησίες από τις οποίες κατακυρώθηκαν μόλις οι 14.

Έτσι, τώρα έχει προγραμματιστεί για τις 16 Ιουνίου, -στο βαθμό που η διαδικασία δεν επηρεαστεί από την αναστολή λόγω των εκλογών της 25ης Ιουνίου-, να γίνει ο τρίτος κατά σειρά πλειστηριασμός, ο οποίος αφορά τις υπόλοιπες 122 οριζόντιες ιδιοκτησίες-θέσεις στάθμευσης στους δύο πύργους.

Κλείσιμο
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι τιμές πρώτης προσφοράς είναι μειωμένες και ξεκινούν από τις 4.800 ευρώ για τις μεμονωμένες θέσεις στάθμευσης ενώ φτάνουν μέχρι και τις 222.720 ευρώ για μεγαλύτερους χώρους που μπορούν να κατατμηθούν και να φιλοξενήσουν έως και 29 αυτοκίνητα.

Η καταιγίδα πλειστηριασμών στρέφεται κατά των «Μπάμπης Βωβός Διεθνής Τεχνική Ανώνυμη Εταιρεία και Σια Ο.Ε.» και «Μπάμπης Βωβός Διεθνής Τεχνική Ανώνυμη Εταιρεία» και αφορά υπόγειους χώρους και επί της ουσίας τις εκατοντάδες θέσεις στάθμευσης των δύο παραπάνω κτηρίων.

Επισπεύδουσα είναι η Cepal ως διαχειρίστρια των απαιτήσεων της «Galaxy IV Funding Designated Activity Company» (ειδική διάδοχος της Alpha Bank).

Το εμβληματικό Atrina Center

Το ένα από τα κτήρια, είναι το Atrina Center, το πρώτο από τα μεγάλα συγκροτήματα που έχτισε ο άλλοτε «βασιλιάς των γυάλινων πύργων» το οποίο και «βάφτισε» από τα αρχικά των ονομάτων των παιδιών του, Άρη, Τριάδας και Ναταλίας.

Το ακίνητο βασίστηκε σε σχέδια του αρχιτέκτονα Ιωάννη Βικέλα και ολοκληρώθηκε το 1981. Αποτελείται από δύο κτήρια, το ένα με πρόσοψη στη Λ. Κηφισίας και το δεύτερο (πύργος) είναι ύψους 70 μέτρων και περιλαμβάνει 18 ορόφους. Το κτήριο Β έχει αναγερθεί επί οικοπέδου εκτάσεως 12.768 τ.μ.

Το Atrina Center πρωταγωνίστησε και στην τηλεόραση καθώς «υποδύθηκε» την περίφημη Giant του Γιάγκου Δράκου στα χιλιάδες επεισόδια του δημοφιλούς σήριαλ του ΑΝΤΙ1 «Λάμψη».

Το δεύτερο συγκρότημα (επί της Λ. Κηφισίας 60) είναι κτισμένο σε οικόπεδο έκτασης 3.400 τ.μ., αναπτύσσεται σε τρία υπόγεια, στα οποία υπάρχει σταθμός αυτοκινήτων, ισόγειο, ημιώροφος, 7 όροφοι και δώμα, ενώ είναι κατασκευής της περιόδου 1991-95.

Με βάση την έκθεση εκτίμησης, ο σταθμός αυτοκινήτων είναι φυλασσόμενος και πληροί όλες τις σύγχρονες προδιαγραφές λειτουργίας (διαστάσεις διαδρόμων και χώρων ελιγμών, πυρανίχνευση – πυρόσβεση, κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης CCTV, σήμανση, εξαερισμό, φρεάτια με αντλίες κ.λπ.).

Στα βάρη περιλαμβάνεται προσημείωση υποθήκης ποσού 2,8 εκατ. ευρώ υπέρ της Εμπορικής Τράπεζας, από τον Απρίλιο του 2004, καθώς και η τωρινή κατάσχεσή που έγινε στις 26 Μαΐου 2022.

Σημειώνεται ότι το ποσό οφειλής εις ολόκληρον για καθεμιά από τις δυο εταιρείες ανέρχεται σε 627.735 ευρώ, ενώ η κατάσχεση έγινε για 300.000 ευρώ με την επισπεύδουσα να δηλώνει «επιφυλασσόμενη να αναγγείλει νομίμως και την υπόλοιπη απαίτησή της».

Από το απόγειο στην κατάρρευση

Σε κάθε περίπτωση, οι μαζικοί πλειστηριασμοί που προηγήθηκαν, αλλά και αυτοί που έρχονται γράφουν τον μακρύ και βασανιστικό «επίλογο» στην ιστορία του απόλυτα αυτοδημιούργητου Μπάμπη Βωβού.

Ενός ανθρώπου που, χωρίς αμφιβολία, κατάφερε να αλλάξει τα δεδομένα στην αγορά των εμπορικών ακινήτων, καθώς με τις ιδέες και τα κτήριά του βρέθηκε μπροστά από την εποχή του.

Όσο θρυλική όμως ήταν η άνοδος, το ίδιο ηχηρή και βροντώδης αποδείχθηκε η πτώση του, με την οικονομική κρίση, αλλά και το χαμένο στοίχημα του Βοτανικού να διαδραματίζουν κομβικό ρόλο, ώστε από το 2012 και μετά ο όμιλός του να μπει στον ολισθηρό κατήφορο.

Έτσι τα τελευταία χρόνια το μόνο που έχει απομείνει για να θυμίζει το ένδοξο παρελθόν είναι τα διαδοχικά σφυριά για το σύνολο του χαρτοφυλακίου της «ΜΒΔΤ», εκτιμώμενης αξίας πολλών εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ, που περιλαμβάνει εμπορικά και οικιστικά συγκροτήματα, ημιτελή κτήρια και ξενοδοχεία.

Πηγή: newmoney.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης