Γίνε επενδυτής ξεκινώντας με μόλις 60 ευρώ τον μήνα

Γίνε επενδυτής ξεκινώντας με μόλις 60 ευρώ τον μήνα

Τα επενδυτικά προγράμματα και οι διαθέσιμες επιλογές που έχεις σήμερα

invest1

Sponsored Content

Σημαντικό στις επενδύσεις είναι να παρακολουθεί κανείς τις αλλαγές και να αναζητά τις καλύτερες ευκαιρίες κάθε εποχή. Τα δεδομένα στον ορίζοντα των επενδύσεων έχουν διαφοροποιηθεί σημαντικά τελευταία, οδηγώντας το κοινό στο να εξετάζει διαφορετικές λύσεις από αυτές του παρελθόντος για την αξιοποίηση των χρημάτων του.

Το να εξετάζει κάποιος σοβαρά και τις επενδύσεις είναι μία λογική κίνηση, καθώς οι προοπτικές απόδοσής τους είναι μεγαλύτερες. Οι τράπεζες έχουν ανταποκριθεί στα νέα δεδομένα, θέτοντας στη διάθεση του κοινού καινοτόμα προγράμματα, τα οποία προσφέρουν νέες δυνατότητες σε ακόμη περισσότερους ανθρώπους. Το πιο σημαντικό είναι ότι δεν είναι απαραίτητο να διαθέτεις ένα τεράστιο κεφάλαιο για να γίνεις επενδυτής και να αξιοποιήσεις κάποια από τις διαθέσιμες λύσεις και προγράμματα της αγοράς. Ακόμη και δεσμεύοντας ελάχιστα χρήματα τον μήνα, έχεις πλέον τη δυνατότητα να μπεις στο παιχνίδι των επενδύσεων, προχωρώντας μπροστά, ώστε να υλοποιήσεις τους στόχους που έχεις θέσει για εσένα και την οικογένειά σου. Είτε πρόκειται για κάποιον βραχυπρόθεσμο στόχο όπως είναι η αγορά ενός αυτοκινήτου, είτε για κάποιο μεσοπρόθεσμο όπως οι σπουδές του παιδιού σου, είτε και για κάποιον μακροπρόθεσμο όπως η εξασφάλιση ενός επιπλέον εισοδήματος στα χρόνια της συνταξιοδότησης, οι επενδύσεις αποτελούν μία σημαντική επιλογή που μπορείς να εξετάσεις για την αξιοποίηση των χρημάτων σου.

193808113_m_normal_none
Πρώτη φορά επενδυτής; Τι πρέπει να γνωρίζεις
Κλείσιμο
Οι εξελίξεις της εποχής, μεταξύ άλλων στον τομέα του πληθωρισμού, έχουν μεταβάλει συνήθειες ετών στη διαχείριση χρημάτων. Πολλοί είναι εκείνοι που στρέφουν, ακόμη και για πρώτη φορά, το ενδιαφέρον τους στις επενδύσεις, εξετάζοντας τις διαθέσιμες επιλογές και αναζητώντας τρόπους να ενημερωθούν για διαθέσιμα προγράμματα, αλλά και για εκείνες τις επενδύσεις που ανταποκρίνονται καλύτερα στο προφίλ τους. Τα προγράμματα τακτικής επένδυσης αποτελούν μία ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα λύση για την εποχή, καθώς είναι ευέλικτα, προσαρμόζονται στις ανάγκες κάθε καταναλωτή και προσφέρουν σημαντικά πλεονεκτήματα, καθώς αφενός επιτυγχάνουν χρονική διασπορά στο χαρτοφυλάκιο, μειώνοντας το άγχος για το αν κάποιος επενδύει στη σωστή στιγμή, αφετέρου δίνουν τη δυνατότητα να ξεκινήσεις ακόμη και από πολύ χαμηλά ποσά, χωρίς να έχεις μεγάλο διαθέσιμο κεφάλαιο παρά μόνο συνέπεια στις τακτικές καταβολές. Ανάλογα με τον χρονικό ορίζοντα αλλά και τη διάθεσή σου για μικρότερο ή μεγαλύτερο ρίσκο, μπορείς να κάνεις τις επιλογές σου στις επενδύσεις ανάμεσα σε πολλές διαθέσιμες. Καθώς, ωστόσο, δεν έχουν όλοι οι υποψήφιοι επενδυτές τις απαραίτητες γνώσεις, είναι σημαντικό να λάβεις υποστήριξη από εξειδικευμένους γνώστες της αγοράς, που θα σε ενημερώσουν για τα διαθέσιμα προγράμματα και θα σε ενημερώσουν ώστε να επιλέξεις εκείνο που ανταποκρίνεται καλύτερα στο επενδυτικό σου προφίλ.
109614796_m_normal_none

Ένα επενδυτικό πρόγραμμα που ανταποκρίνεται στις ανάγκες σου
Οι επιλογές που έχεις πλέον είναι αρκετές και μπορούν να ανταποκριθούν σε εσένα προσωπικά. Μέσα από το Επενδυτικό Πρόγραμμα Masterplan μπορείς να δημιουργήσεις το χαρτοφυλάκιό σου με περιοδική επένδυση σε ένα ή περισσότερα αμοιβαία κεφάλαια GF και (LF) που διαχειρίζεται η Eurobank Asset Management ΑΕΔΑΚ. Με αυτόν τον τρόπο, επενδύεις σταδιακά όποτε εσύ το επιθυμείς, επιτυγχάνοντας χρονική διασπορά στο χαρτοφυλάκιό σου. Έτσι, εξομαλύνονται οι επιπτώσεις από τις διακυμάνσεις των αγορών και εσύ περιορίζεις το άγχος σου για το αν επενδύεις στη σωστή στιγμή.

Είναι πολύ απλό το να ξεκινήσεις μία τέτοια επένδυση. Κλείνοντας ραντεβού σε ένα κατάστημα, υποβάλλεις αίτηση για κάθε αμοιβαίο κεφαλαίο που επιλέγεις για επένδυση και με πάγια εντολή στον λογαριασμό σου ορίζεις το ποσό της επένδυσης και κάθε πότε θέλεις να καταβάλλεται. Απλά επιλέγεις το ποσό που επιθυμείς να χρεώνεται ο λογαριασμός σου και να επενδύεται μέσα από το Επενδυτικό Πρόγραμμα Masterplan , την περιοδικότητα της πάγιας εντολής (κάθε μήνα, κάθε δύο μήνες ή κάθε τρεις μήνες), την τακτική ημερομηνία επένδυσης μέσω της πάγιας εντολής, την ημερομηνία έναρξης της πάγιας εντολής και την ημερομηνία λήξης της. Έτσι, επιτυγχάνεις συνεχή τροφοδότηση της επένδυσής σου με στόχο τη συγκέντρωση αξιόλογου κεφαλαίου μακροπρόθεσμα, γλιτώνοντας το άγχος του να επιλέγεις εσύ κάθε φορά την κατάλληλη στιγμή τοποθέτησης και αφιερώνοντας ελάχιστο χρόνο. Το Masterplan παρέχει μεγάλη ευελιξία ως προς το ποσό που επενδύεται σε τακτή βάση και τη συχνότητα καταβολής του, χτίζοντας ένα χαρτοφυλάκιο σε διαφορετικές τιμές κτήσης των μεριδίων του αμοιβαίου κεφαλαίου που έχεις επιλέξει και εξομαλύνοντας έτσι τις διακυμάνσεις των αγορών. Μπορείς να συμμετέχεις επενδύοντας ακόμη και από 60€ τον μήνα.

Είναι κατανοητό, ότι αγοράζοντας ανά τακτά χρονικά διαστήματα, περιορίζεται ο κίνδυνος της επένδυσης σε κάποιο υψηλό της αγοράς και συνεπώς μειώνεται σημαντικά ο κίνδυνος των απωλειών σε μελλοντική διόρθωση. Εξασφαλίζεται έτσι, μακροχρόνια, η συγκέντρωση αξιόλογου κεφαλαίου χωρίς ο επενδυτής να έχει ουσιαστικά στερηθεί κάποια χρήματα σε καθημερινή βάση.

Ποτέ δεν είναι αργά για να γίνεις επενδυτής
Είναι σημαντικό να γνωρίζεις ότι ποτέ δεν είναι αργά για μία επένδυση. Έτσι, ακόμη και αν είσαι 45 ή 50 ετών μπορείς να ξεκινήσεις να υλοποιείς ένα επενδυτικό πρόγραμμα. Έχοντας δίπλα σου τους ειδικούς και ευέλικτες επιλογές, μπορείς να στοχεύσεις στο να δημιουργήσεις ένα κεφάλαιο για εσένα ή κάποιο αγαπημένο πρόσωπο.

ΟΙ ΟΣΕΚΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΕΓΓΥΗΜΕΝΗ ΑΠΟΔΟΣΗ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ ΔΕΝ ΔΙΑΣΦΑΛΙΖΟΥΝ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΕΣ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης