Η λαμπερή ζωή του Σεΐχη του Ντουμπάι: Παλάτια, ιδιωτικά νησιά, γιοτ, γρήγορα αυτοκίνητα και φιλανθρωπίες (pic)

Η λαμπερή ζωή του Σεΐχη του Ντουμπάι: Παλάτια, ιδιωτικά νησιά, γιοτ, γρήγορα αυτοκίνητα και φιλανθρωπίες (pic)

Είναι ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους παγκοσμίως, με περιουσία που ανέρχεται σε περισσότερα από 15 δισεκατομμύρια δολάρια

n4-seixis
Το Ντουμπάι δεν φημίζεται μόνο, για τη χλιδή του, τους τεράστιους ουρανοξύστες και τα λαμπερά ξενοδοχεία που φιλοξενεί. Είναι επίσης, γνωστό για τον υπερπολυτελή τρόπο ζωής του Σεΐχη του, Μοχάμεντ μπιν Ρασίντ Αλ Μακτούμ.

Ο ηγέτης του Ντουμπάι είναι ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους παγκοσμίως, με περιουσία που ανέρχεται σε περισσότερα από 15 δισεκατομμύρια δολάρια. Στο παρελθόν, κατείχε πολλές θέσεις εξουσίας. Υπήρξε αντιπρόεδρος και Πρωθυπουργός των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και Εμίρης του Ντουμπάι. Θεωρείται επίσης, φιλάνθρωπος καθώς και ένας οραματιστής ηγέτης, πρωτοστατώντας σε πολλές πρωτοβουλίες για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής του Ντουμπάι.

Σύμφωνα μάλιστα, με το therichest, αυτά είναι όλα όσα έχει στην κυριότητά του, ο διάσημος εμίρης. Αδιαμφισβήτητα, ένα από τα πιο εμβληματικά σύμβολα του πλούτου και της δύναμης του Σεΐχη Μοχάμεντ είναι η κατοικία του, το παλάτι Zabeel.

Πιο συγκεκριμένα, το εμβληματικό κτήριο βρίσκεται στην καρδιά του Ντουμπάι και εκτείνεται σε μια εντυπωσιακή έκταση 37 στρεμμάτων. Διαθέτει συνολικά, 150 δωμάτια, συμπεριλαμβανομένης μιας μεγάλης αίθουσας χορού, πολυάριθμες σουίτες επισκεπτών, ακόμη και έναν ιδιωτικό ζωολογικό κήπο. Υπάρχουν ακόμη, μια πίστα ιπποδρομιών, μια εσωτερική πισίνα και μια συλλογή από vintage αυτοκίνητα.

Παρόλο που το παλάτι δεν είναι ανοιχτό στο ευρύ κοινό, περιστασιακά χρησιμοποιείται για κρατικές εκδηλώσεις και επίσημες δεξιώσεις. Εκτός από το Zabeel, ο εμίρης έχει στην κυριότητά του και πολλά ακόμη ακίνητα σε όλο το Ντουμπάι, εκ των οποίων ένα παραθαλάσσιο αρχοντικό στο Palm Jumeirah, μια από τις πιο ακριβές περιοχές της πόλης.

Πέρα από τα παλάτια και ακίνητα, ο Σεΐχης Μοχάμεντ είναι ιδιοκτήτης και ενός ιδιωτικού νησιού. Το νησί Zaya Nurai είναι ένας απομονωμένος παράδεισος που βρίσκεται στον Περσικό Κόλπο, προσβάσιμος μόνο με σκάφος ή ελικόπτερο. Το νησί διαθέτει 32 ιδιωτικές βίλες, η καθεμία με τη δική της πισίνα και άμεση πρόσβαση στην παραλία.

Κλείσιμο
Πολυτελή αυτοκίνητα και γιοτ

Ως δισεκατομμυριούχος ηγεμόνας του Ντουμπάι, ο Σεΐχης Μοχάμεντ έχει στην κατοχή του μια μεγάλη συλλογή οχημάτων και πλοίων υψηλής ποιότητας που αντικατοπτρίζουν την αμύθητη περιουσία του. Ξεκινώντας από τη συλλογή αυτοκινήτων, ο Σεΐχης διαθέτει μερικά από τα πιο ακριβά και αποκλειστικά οχήματα στον κόσμο.

Μεταξύ αυτών είναι και η Rolls-Royce Phantom, ένα αυτοκίνητο που αποπνέει κομψότητα και πολυτέλεια και θεωρείται συχνά η κορυφή της αυτοκινητιστικής υπεροχής. Με τιμή εκκίνησης περίπου τα 450.000 δολάρια, το Phantom είναι γνωστό για την προηγμένη τεχνολογία, την άψογη δεξιοτεχνία και την απαράμιλλη άνεση. Η Mercedes-Benz S-Class – συνώνυμο της πολυτέλειας και της άνεσης – είναι ένα ακόμη, όχημα του Σεΐχη.

Το πιο εντυπωσιακό σκάφος που βρίσκεται στη συλλογή του, είναι αναμφίβολα το Dubai, ένα γιοτ μήκους 162 μέτρων που μπορεί να φιλοξενήσει έως και 115 επισκέπτες. Το γιοτ διαθέτει ένα εκπληκτικό εσωτερικό, με πολυτελείς σουίτες, ελικοδρόμιο, πολλές πισίνες, ακόμη και γκαράζ για αυτοκίνητα και μοτοσυκλέτες.

Το Quattroelle είναι ένα ακόμη γιοτ Σεΐχη, με μήκος πάνω από 85 μέτρα. Αυτό το σκάφος κατασκευάστηκε από το ναυπηγείο Lürssen στη Γερμανία και διαθέτει κομψό, μοντέρνο σχεδιασμό που είναι ταυτόχρονα κομψό και λειτουργικό. Το γιοτ μπορεί να φιλοξενήσει έως και 12 επισκέπτες σε έξι πολυτελείς καμπίνες και διαθέτει μια σειρά από ανέσεις όπως γυμναστήριο, σπα και κινηματογράφο.

Φιλανθρωπία

Ενώ ο πλούτος και η περιουσία του Σεΐχη Μοχάμεντ είναι γνωστά, η φιλανθρωπία και η ηγεσία του είναι εξίσου εντυπωσιακές. Έχει ιδρύσει πολλά φιλανθρωπικά ιδρύματα, συμπεριλαμβανομένου του Ιδρύματος Mohammed bin Rashid Al Maktoum, το οποίο επικεντρώνεται στην εκπαίδευση και την ενδυνάμωση των νέων. Το ίδρυμα έχει χρηματοδοτήσει πολυάριθμα εκπαιδευτικά προγράμματα, ερευνητικά έργα και κοινωνικές πρωτοβουλίες σε όλο το Ντουμπάι και πέρα ​​από αυτό.

Σημειώνεται τέλος, πως υπό την ηγεσία του Σεΐχη Μοχάμεντ, το Ντουμπάι έχει γίνει παγκόσμιος hub καινοτομίας και την επιχειρηματικότητας. Η πόλη φιλοξενεί πολλά πανεπιστήμια παγκόσμιας κλάσης, ερευνητικά κέντρα και τεχνολογικούς κόμβους, όπως το Dubai Silicon Oasis και το Dubai Internet City.

Πηγή: newmoney.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης