Σταϊκούρας: Αντλήσαμε 2,5 δισ. ευρώ από τις αγορές - Τα ταμειακά διαθέσιμα υπερβαίνουν τα 38 δισ.

Σταϊκούρας: Αντλήσαμε 2,5 δισ. ευρώ από τις αγορές - Τα ταμειακά διαθέσιμα υπερβαίνουν τα 38 δισ.

Σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών καλύφθηκε το συντριπτικά μεγαλύτερο μέρος των εφετινών δανειακών αναγκών της χώρας, διασφαλίζοντας υψηλά ταμειακά διαθέσιμα και για την περίοδο μετά τις εκλογές

staikouras
«Επιτυχή» χαρακτήρισε τη σημερινή έκδοση του 5ετούς ομολόγου- με την οποία το Δημόσιο άντλησε 2,5 δισ. ευρώ- ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, παρά, όπως επεσήμανε, το ιδιαίτερα ρευστό παγκόσμιο οικονομικό περιβάλλον.

Παράλληλα, ο υπουργός ανέφερε ότι έτσι καλύφθηκε το συντριπτικά μεγαλύτερο μέρος των εφετινών δανειακών αναγκών της χώρας, διασφαλίζοντας υψηλά ταμειακά διαθέσιμα και για την περίοδο μετά τις εκλογές.

Ειδικότερα, η δήλωση του υπουργού Οικονομικών έχει ως εξής:

«Η Ελλάδα προχώρησε, σήμερα, στην έκδοση 5ετούς ομολόγου, αντλώντας 2,5 δισ. ευρώ από τις αγορές. Έκδοση επιτυχής, παρά το ιδιαίτερα ρευστό παγκόσμιο οικονομικό περιβάλλον, καθώς συγκέντρωσε υψηλή ζήτηση, καλή ποιότητα κεφαλαίων και ικανοποιητικό κόστος δανεισμού.

Έτσι έχουμε καλύψει, έγκαιρα και μεθοδικά, το συντριπτικά μεγαλύτερο μέρος των εφετινών δανειακών αναγκών της χώρας, διασφαλίζοντας υψηλά ταμειακά διαθέσιμα και για την περίοδο μετά τις εκλογές. Ταμειακά διαθέσιμα της χώρας που υπερβαίνουν, και πάλι, τα 38 δισ. ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι, παρά την έντονη διεθνή μεταβλητότητα, η διαφορά επιτοκίου (spread) με το αντίστοιχο γερμανικό βρίσκεται περίπου στο 1/4 των αρχών του 2019. Αυτό οφείλεται στην υψηλή ανθεκτικότητα, την ισχυρή δυναμική και τις ευοίωνες προοπτικές της ελληνικής οικονομίας, όπως αυτές διαμορφώθηκαν την τελευταία τετραετία, με την άσκηση υπεύθυνης και συνετής οικονομικής πολιτικής από τη σημερινή κυβέρνηση».



Ειδήσεις σήμερα:

Οι γέφυρες του Ρικάρντο Μοράντι: Στη Γένοβα γκρεμίστηκε, στα Σέρβια έκλεισε

Ο Ραγκούσης έχτισε βίλα στην Πάρο με δάνειο για τρίτεκνους -  «Το δικαιούνταν η σύζυγός μου»

Λιάνης... όπως Μικρούτσικος: «Η Βουγιουκλάκη άνοιξε το κιμονό, μου έδειξε το στήθος της και μου λέει “πιάσ’ το”»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Best of Network

Δείτε Επίσης