Ο ρόλος του ψηφιακού μετασχηματισμού στην ανάπτυξη της επιχείρησής σας

Ο ρόλος του ψηφιακού μετασχηματισμού στην ανάπτυξη της επιχείρησής σας

Ο ψηφιακός μετασχηματισμός δημιουργεί σημαντικές ευκαιρίες ανάπτυξης στον επιχειρηματικό τομέα, ωστόσο χρειάζεται να υπάρχουν οι σωστές υποδομές και η κατάλληλη εκπαίδευση

cen_copy

Sponsored Content

Με την εξέλιξη των νέων τεχνολογιών, οι ευκαιρίες που δίνονται σε επιχειρήσεις να μετασχηματιστούν ψηφιακά ώστε να έχουν περισσότερα εφόδια για το παρόν και το μέλλον τους γίνονται ολοένα και περισσότερες, ενώ αυτά που προσφέρει συνολικά ο ψηφιακός μετασχηματισμός στην εξέλιξή τους αξιολογούνται ως ολοένα και πιο σημαντικά. Σύμφωνα με την στατιστική έρευνα του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης και Ηλεκτρονικού Περιεχομένου (ΕΚΤ), τα οποία δημοσιεύονται στην έκδοση «Ο Ψηφιακός Μετασχηματισμός των ελληνικών επιχειρήσεων, 2018-2020: Πρωτοπόρες τεχνολογίες», η θετική επίδραση του Ψηφιακού Μετασχηματισμού στην καινοτομία των επιχειρήσεων επιβεβαιώνεται από τα αποτελέσματα της έρευνας, καθώς περισσότερες από τις μισές ελληνικές επιχειρήσεις καινοτομούν στις επιχειρησιακές τους διαδικασίες με τη χρήση ψηφιακών τεχνολογιών. Αναλυτικότερα, το 58,5% των επιχειρήσεων της χώρας χρησιμοποίησε ψηφιακές τεχνολογίες για την ανάπτυξη νέων ή βελτιωμένων επιχειρησιακών διαδικασιών.
189051235_m_normal_none

Οι ανάγκες των επιχειρήσεων και οι δυνατότητες που προσφέρει ο ψηφιακός μετασχηματισμός
Οι επιχειρήσεις μπορούν να αξιοποιήσουν τις δυνατότητες που τους προσφέρει ο ψηφιακός μετασχηματισμός, βελτιώνοντας διεργασίες τους με τη βοήθεια της τεχνολογίας, του Διαδικτύου και των ψηφιακών μέσων. Η νέα πραγματικότητα της εργασίας περιλαμβάνει εξελίξεις όπως η χρήση τεχνολογικών συσκευών και εργαλείων επικοινωνίας και συνεργασίας ή η αυτοματοποίηση των παραγωγικών διαδικασιών που αλλάζουν εντελώς πρακτικές και συνήθειες ετών. Μία εταιρεία που θέλει να ανταποκριθεί στα νέα δεδομένα πρέπει να κάνει την ψηφιακή της μετάβαση, αναβαθμίζοντας τις υποδομές της, αξιοποιώντας νέα εργαλεία και υπηρεσίες αλλά και εκπαιδεύοντας το προσωπικό της σε απαραίτητες δεξιότητες. Σύμφωνα με την έρευνα του ΕΚΤ, οι επιχειρήσεις προσδιορίζουν ως σημαντικότερες για την ανάπτυξή τους στο μέλλον τις τεχνολογίες στους τομείς της κυβερνοασφάλειας (cyber security), της ανάλυσης μαζικών δεδομένων (big data analytics), του υπολογιστικού νέφους (cloud computing), του Διαδικτύου των Πραγμάτων (Internet of Things) και του 5G. Ένα μεγάλο ποσοστό επιχειρήσεων δηλώνει ελλιπή γνώση και κατανόηση της χρήσης τεχνολογιών, όπως η τεχνητή νοημοσύνη (artificial intelligence), οι τεχνολογίες αλυσίδας συναλλαγών (blockchain) και η τρισδιάστατη εκτύπωση (3D printing). Στους βασικούς παράγοντες που διευκολύνουν την υιοθέτηση πρωτοπόρων ψηφιακών τεχνολογιών αξιολογείται το προσωπικό με κατάλληλες γνώσεις και δεξιότητες, η δημόσια χρηματοδότηση, η πληροφόρηση για νέες τεχνολογίες και η διαθεσιμότητα δημόσιων τεχνολογικών υποδομών.
Κλείσιμο
150954421_m_normal_none

Μία ακαδημία γνώσεων, πρακτικών και εμπειριών
Πώς θα μπορέσετε να έχετε πρόσβαση στην απαραίτητη τεχνογνωσία, ώστε να αναπτύξετε δεξιότητες που θα κάνουν την επιχείρησή σας ανταγωνιστική στον κόσμο του αύριο. Είναι σημαντικό να υπάρχουν πρωτοβουλίες και λύσεις που θα βοηθήσουν όσους θέλουν να προχωρήσουν με γνώσεις και εμπειρίες στο μέλλον. Το Digital Academy for Business αποτελεί την πρώτη και μοναδική πρωτοβουλία ελληνικής τράπεζας για τον ψηφιακό μετασχηματισμό των επιχειρήσεων. Πρόκειται για ένα ψηφιακό hub γνώσεων, πρακτικών και εμπειριών για επαγγελματίες και επιχειρηματίες που παρέχει πρωτοποριακό υλικό και δωρεάν συμμετοχή σε e-workshops τα οποία διοργανώνει, αξιοποιώντας το οικοσύστημα συνεργατών της Eurobank: Διεθνή brands, πρωτοπόρες digital εταιρείες και στρατηγικούς εταίρους που μοιράζονται τις βέλτιστες πρακτικές τους σε e-workshops, προσαρμοσμένα στις ανάγκες των επιχειρήσεων και τις εκάστοτε συνθήκες της αγοράς. Το Digital Academy for Business, αριθμεί πάνω από 2.500 μέλη, αριθμός που συνεχώς αυξάνεται.

Οι ενδιαφερόμενοι επαγγελματίες και επιχειρήσεις έχουν πρόσβαση στην ευρεία θεματολογία των webinars και της αρθρογραφίας μέσω της ιστοσελίδας www.eurobank.gr. Οι θεματικές ενότητες, που συνεχώς εμπλουτίζονται, περιλαμβάνουν μέχρι στιγμής: ESG, Digital Marketing, Τουρισμός, Ηλεκτρονικό εμπόριο, Ικανοποίηση πελάτη, Σύγχρονες μέθοδοι εργασίας, Ηλεκτρονική τιμολόγηση. Παράλληλα, οι ενδιαφερόμενοι έχουν πρόσβαση σε πάνω από 37 άρθρα και 18 μαγνητοσκοπημένα webinars σχετικού ενδιαφέροντος. Επιπρόσθετα, το Digital Academy συμμετέχει και συμβάλλει ενεργά με τη δράση του σε διεθνή events για επιχειρήσεις. Ειδικότερα, υπήρξε platinum χορηγός του 2ου Hellenic Association of Treasurers Summit, που διοργανώθηκε τον Σεπτέμβριο του 2022 με μεγάλη επιτυχία. Επίσης, χάρη σε μια στρατηγική συνεργασία με τον Σύνδεσμο Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ), προσφέρεται η δυνατότητα συμμετοχής σε workshops σχετικά με τον ψηφιακό μετασχηματισμό, που διοργανώνονται από τον κορυφαίο φορέα επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα, όπως επίσης και στην πρωτοβουλία του για το παρατηρητήριο ψηφιακού μετασχηματισμού. Τέλος, το Digital Academy for Business αποτέλεσε για το 2022 στρατηγικό πυλώνα του Naxos Smart Island project δίνοντας την ευκαιρία σε επιχειρήσεις και επαγγελματίες να ενισχύσουν την ανταγωνιστικότητά τους στο ταξίδι του ψηφιακού μετασχηματισμού τους.

Ο ρόλος του ψηφιακού μετασχηματισμού στο σήμερα και το αύριο μίας επιχείρησης είναι κάτι περισσότερο από κομβικός. Με όλα αυτά που προσφέρει η σύγχρονη τεχνολογία, λύσεις και υπηρεσίες που διευκολύνουν την εργασία από οπουδήποτε και εφαρμογές και εργαλεία που απογειώνουν την παραγωγικότητα, τις δυνατότητες συνεργασίας, αλλά και την οργάνωση, κάθε επιχείρηση μπορεί να αντιμετωπίσει κάθε συγκυρία και να αναπτυχθεί ακόμη και σε καιρούς κρίσης. Αξιοποιώντας τις δυνατότητες που προσφέρουν πρωτοβουλίες όπως το Digital Academy for Business κάθε επιχείρηση μπορεί να προσφέρει στα στελέχη της την ενημέρωση και επιμόρφωση που έχουν ανάγκη, ώστε όχι απλώς να ακολουθούν τις εξελίξεις αλλά και να αποτελούν μέρος αυτών.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης