Έρχεται μείωση εισφορών κατά 0,6% και αύξηση κατώτατου από 5%-8%

Έρχεται μείωση εισφορών κατά 0,6% και αύξηση κατώτατου από 5%-8%

Οι εξαγγελίες για τις εισφορές πιθανότατα να συνδυαστούν με την ανακοίνωση του νέου κατώτατου μισθού το πιθανότερο στο αμέσως επόμενο διάστημα - Στοχευμένες οι παροχές μέχρι τις εκλογές

economy1
Στοχευμένα μέτρα χειρουργικής ακρίβειας που δεν θα επηρεάσουν την πορεία του Προϋπολογισμού αναζητά η κυβέρνηση για να πάει… με κάτι ακόμα στις εκλογές και με τις πληροφορίες να «φωτογραφίζουν» ως επικρατέστερο σενάριο τη νέα μείωση των ασφαλιστικών εισφορών στο όριο των προεκλογικών δεσμεύσεων του 2019. Πλην των εισφορών, οι εκκρεμότητες έως τις εκλογές αφορούν την αύξηση του κατώτατου μισθού και τα επιδόματα προς τους ευάλωτους, ενώ εξετάζεται η μείωση προκαταβολής φόρου, η μείωση τέλους επιτηδεύματος και η παράταση του Market Pass.

Συγκεκριμένα, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η κυβέρνηση κλειδώνει μέσα στο προσεχές διάστημα μια νέα μείωση κατά 0,60% των ασφαλιστικών εισφορών εντός του 2023, ενώ σε βάθος τετραετίας θα εξεταστεί και περαιτέρω μείωση του μη μισθολογικού κόστους. Το οικονομικό επιτελείο βλέπει πολύ θετικά τη μείωση των εισφορών, η οποία θα ευνοήσει νέες προσλήψεις, θα ελαφρύνει το κόστος των επιχειρήσεων και θα αυξήσει το καθαρό εισόδημα των μισθωτών. Βέβαια επειδή πρόκειται για μέτρο μόνιμου χαρακτήρα, στελέχη του οικονομικού επιτελείου επισημαίνουν την ανάγκη προσεκτικών χειρισμών, καθώς δεν πρέπει να τεθεί σε κίνδυνο η δημοσιονομική σταθερότητα.

Από την άλλη πλευρά, υπάρχει ακόμα ένα μικρό περιθώριο για μείωση εισφορών που αντιστοιχούν στις παρακρατήσεις υπέρ ΔΥΠΑ, όπως της κατάρτισης, η οποία πλέον χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr.


Ειδήσεις σήμερα

Σύγκρουση τρένων στη Λάρισα: Πώς ο σταθμάρχης «έχασε» τα τρένα για 16 λεπτά

Τουρκία: Εκλογικό δώρο στον Ερντογάν η διάσπαση της «συμμαχίας των 6» της αντιπολίτευσης

Market pass: «Τρέχουν» οι πληρωμές για 2,3 εκατομμύρια δικαιούχους
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης