ΔΕΔΔΗΕ: Κίνδυνος νέου εκτροχιασμού του διαγωνισμού των έξυπνων μετρητών ύψους €1,1 δισ.

ΔΕΔΔΗΕ: Κίνδυνος νέου εκτροχιασμού του διαγωνισμού των έξυπνων μετρητών ύψους €1,1 δισ.

Αποφασισμένος να εξαντλήσει όλα τα δικαστικά μέσα ο ελβετικός όμιλος LandisGyr που τέθηκε εκτός της διαγωνιστικής διαδικασίας

metrites
Στην Ενιαία Αρχή Δημοσίων Συμβάσεων εκδικάστηκε χθες η προδικαστική προσφυγή της Ελβετικής Landis+Gyr που συμμετείχε στο διαγωνισμό του ΔΕΔΔΗΕ για τους έξυπνους μετρητές. Η απόφαση, η οποία αναμένεται να εκδοθεί περί τα τέλη του μήνα, αφορά την εκπαραθύρωση από το διαγωνισμό της μεγάλης πολυεθνικής εταιρείας, η οποία διαθέτει εργοστάσιο παραγωγής έξυπνων μετρητών στην Κόρινθο που αποτελεί το κέντρο παραγωγής των προϊόντων για όλη την Ευρώπη, την Αφρική και την Μέση Ανατολή με τις εξαγωγές να αντιπροσωπεύουν το 98% της παραγωγής.

Μάλιστα από την Ελλάδα, εξάγεται το 20% της παραγόμενης αξίας μετρητών στις ΗΠΑ παρά το γεγονός ότι ο όμιλος διαθέτει εργοστάσιο και στο Μεξικό. Το 2021, η παραγωγή της Landis+Gyr, ανήλθε σε 5 εκατ. έξυπνους μετρητές, πέρσι υπολογίζεται ότι έφτασε τα 7,5 εκατ. με στόχο τα 9 εκατ. ετησίως, την επόμενη τριετία.

Η Landis+Gyr όπως και άλλες δυο εταιρείες τέθηκαν εκτός του διαγωνισμού ύψους 1,1 δισ. τον περασμένο Δεκέμβριο, με την ελβετική εταιρεία να δηλώνει αποφασισμένη να ξανακερδίσει την επιστροφή της στη διαδικασία στην οποία θεωρείτο ένα από τα φαβορί.

Διαβάστε αναλυτικά στο newmoney.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Ξεπέρασαν τους 15.000 οι νεκροί από τους σεισμούς σε Τουρκία και Συρία - Βέλη κατά Ερντογάν

Εκτός φυλακής ο Πέτρος Φιλιππίδης παρά την καταδίκη σε 8 χρόνια κάθειρξη

Survivor All Star: Νίκησαν οι Κόκκινοι, πήρε μήνυμα από την Καρολίνα ο Μάριος - Δείτε βίντεο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης