Wall Street: Εταιρικά αποτελέσματα και Πάουελ «κοκκίνισαν» τους δείκτες

Wall Street: Εταιρικά αποτελέσματα και Πάουελ «κοκκίνισαν» τους δείκτες

Η μετοχή της Lumen Technologies έκανε βουτιά 20,84%

main_wall_again
Σημαντικές απώλειες κατέγραψαν την Τετάρτη οι δείκτες της Wall Street, με τους επενδυτές να στρέφουν την προσοχή στα εταιρικά αποτελέσματα του δ’ τριμήνου, αλλά και να αποτιμούν τις τελευταίες δηλώσεις του επικεφαλής της ομοσπονδιακής τράπεζας των ΗΠΑ Τζερόμ Πάουελ.

Συγκεκριμένα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones υποχώρησε κατά 207 μονάδες ή 0,61% και διαμορφώθηκε στις 33.949 μονάδες. Ο δείκτης βαρόμετρο S&P 500 κατέγραψε απώλειες 1,11% στις 4.117 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq περιορίστηκε 1,68% στις 11.910 μονάδες.

Οι σημερινές διακυμάνσεις σημειώθηκαν στη «σκιά» των νέων εταιρικών αποτελεσμάτων, τα οποία καταδεικνύουν ότι το 69% όσων εισηγμένων του S&P 500 έχει μέχρι στιγμής ανακοινώσει μεγέθη, εμφάνισε τριμηνιαίες επιδόσεις καλύτερες των εκτιμώμενων.

Είναι ενδεικτικό ότι οι μετοχές των CVS και Uber ενισχύθηκαν κατά 3,47% και 5,53%, αντίστοιχα, χάρη στα ισχυρά μεγέθη του δ’ τριμήνου. Αντίθετα, η μετοχή της Chipotle υποχώρησε κατά 5,03%, καθώς έχασε τους στόχους για τα κέρδη.

Η Lumen Technologies έκανε βουτιά 20,84% αφού ανέφερε ζημία 3,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων για το τέταρτο τρίμηνο.

Από την άλλη πλευρά, στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος τίθενται οι δηλώσεις του Τζερόμ Πάουελ, επικεφαλής της ομοσπονδιακής τράπεζας των ΗΠΑ, ο οποίος την Τρίτη επιβεβαίωσε ότι ο πληθωρισμός έχει αρχίσει να υποχωρεί. Μια δήλωση, η οποία ενισχύει τις προσδοκίες για σταδιακό τερματισμό των επιτοκιών αυξήσεων.

«Έχουμε μια Federal Reserve, η οποία δεν επιθυμεί πλέον να είναι επιθετική» τονίζει στο CNBC ο Τζόι Τερανόβα, αναλυτής της Virtus Investment Partners.

Ας σημειωθεί ότι τα υψηλότερα επιτόκια (σήμερα βρίσκονται στο 4,5% – 4,75%), ναι μεν συμβάλλουν στην αντιμετώπιση του πληθωρισμού, αλλά ταυτόχρονα υπονομεύουν τις προοπτικές της ανάπτυξης, «φουσκώνουν» το κόστος δανεισμού και προκαλούν εκνευρισμό στις αγορές μετοχών.

Διαβάστε περισσότερα οικονομικά νέα στο Newmoney.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Σεισμός στην Τουρκία: Το «ευχαριστώ» της Αϊρίν στην ΕΜΑΚ που την διέσωσε μετά από 50 ώρες στα συντρίμμια

Ο «Μάξιμος Σαράφης» έταξε δάνειο ακόμη και σε... νεκρό

Πέτρος Φιλιππίδης: Οκτώ χρόνια φυλακή, αλλά ελεύθερος με αναστολή
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης