Έκτακτες παροχές Φεβρουαρίου: Αναμένονται ανακοινώσεις – Τι αλλάζει και για ποιους

Έκτακτες παροχές Φεβρουαρίου: Αναμένονται ανακοινώσεις – Τι αλλάζει και για ποιους

«Στο ζύγι» οι δόσεις των ρυθμίσεων, επιταγή ακρίβειας, επιδόματα σε συνταξιούχους με προσωπική διαφορά και ενστόλους

xrimata_left-2
Με τη «μεζούρα» των εσόδων από φόρους Ιανουαρίου – Φεβρουαρίου «μετράει» το υπουργείο Οικονομικών τα σενάρια για ρυθμίσεις χρεών και έκτακτες παροχές πριν τις εκλογές.

Μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα θα έχουν πλήρη εικόνα για το αν ο Ιανουάριος οι έκανε «ποδαρικό» με καλές εισπράξεις κρατικών εσόδων για το 2023, αλλά και τα πρώτα στοιχεία για το αν μπήκε καλά και ο Φεβρουάριος.

Μέχρι να φανεί πάντως (αφού μετρηθεί και το ύψος των “γκολπόστ”) ποια είναι τα τελικά δημοσιονομικά περιθώρια που υπάρχουν για εξαγγελίες, στο υπουργείο Οικονομικών «παίζουν άμυνα» (και ως εκ της θέσεώς τους οφείλουν) απέναντι σε εισηγήσεις, αιτήματα και προσδοκίες για ακόμα πιο γενναιόδωρες έκτακτες παροχές και μέτρα, που θα τεθούν όλα σε ισχύ τον Μάρτιο ή λίγο πριν τις εκλογές.

Το μήνυμα που εκπέμπει το οικονομικό επιτελείο είναι ότι «λαμβάνουμε τα βέλτιστα μέτρα όπου υπάρχει ανάγκη, αλλά δεν μπορεί κανείς να καλύψει όλες μαζί τις ανάγκες που υπάρχουν».

Έτσι, όπως αποκάλυψε το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ της Κυριακής, στο οικονομικό επιτελείο ετοιμάζονται να θέσουν σε ισχύ έκτακτη «ρύθμιση –σκούπα» για χρέη σε Εφορία, Ταμεία και Δήμους, θέτοντας σαν βάση τουλάχιστον την ρύθμιση της πανδημίας με τις έως 36 άτοκες ή 72 έντοκες δόσεις.

Εισηγήσεις για περισσότερες δόσεις (80 ή 100 ή 120) μπαίνουν «στο ζύγι» των δημοσιονομικών επιπτώσεων που θα έχουν, γεννάται όμως και προβληματισμός αν πλήττεται η κουλτούρα πληρωμών που φαίνεται να έχει εμπεδωθεί την τελευταία πενταετία.

Διαβάστε αναλυτικά στο newmoney.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Ναυάγιο με τρεις νεκρούς μετανάστες ανοιχτά της Μυτιλήνης - Στη βάρκα επέβαιναν 41 άτομα

Η συγκλονιστική διάσωση μιας 24χρονης που πέρασε 27 ώρες κάτω από τα ερείπια στην Τουρκία

Βασάλος και Ρουμελιώτη μαζί στη ζούγκλα του Survivor All Star - Το πλάνο που έγινε viral
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης