Wall Street: Με απώλειες το ξεκίνημα της εβδομάδας

Wall Street: Με απώλειες το ξεκίνημα της εβδομάδας

Σε αρνητικό έδαφος έκλεισαν οι βασικοί δείκτες στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης τη Δευτέρα 6/2 με τον τεχνολογικό Nasdaq να χάνει πάνω από 1%

wall_street
Σε αρνητικό έδαφος έκλεισαν οι βασικοί δείκτες στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης τη Δευτέρα 6/2 με τον τεχνολογικό Nasdaq να χάνει πάνω από 1% στον απόηχο των ισχυρών στοιχείων που ανακοινώθηκαν για τις νέες θέσεις εργασίας και την ανθεκτικότητα της αμερικανικής αγοράς εργασίας, επαναφέροντας έτσι τις ανησυχίες για μια ενδεχόμενη πιο επιθετική στάση στην πολιτική της Federal Reserve.

Εξάλλου το ενδιαφέρον των επενδυτών είναι επικεντρωμένο τα εταιρικά αποτελέσματα τριμήνου, αλλά και στην αυριανή (7/2) ομιλία του προέδρου της Fed Τζερόμ Πάουελ στο Economic Club of Washington η οποία αναμένεται να δώσει επικαιροποιημένα στοιχεία για την κατεύθυνση της νομισματικής πολιτικής τους επόμενους μήνες.

Σε αυτό το κλίμα ο βιομηχανικός Dow Jones κατέγραψε απώλειες 36 μονάδων ή 0,11 κλείνοντας στις 33.889 μονάδες. Ομοίως και ο S&P 500 έχασε 0,62% πέφτοντας στις 4.110 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq σημειώσε τη μεγαλήυτερη πτώση με 1%, υποχωρώντας στις 11.887 μονάδες.

Στο ταμπλό, οι μετοχές με τις μεγαλύτερες απώλειες είναι η Intel (-4,37%) η Walgreens Boots Alliance (-2,49%) και Apple (-2,30%).

Από την άλλη, οι μετοχές των C3.ai Inc, BigBear.ai και SoundHound AI πραγματοποίησαν ράλι τη Δευτέρα με την τεχνητή νοημοσύνη να συγκεντρώνει το επενδυτικό ενδιαφέρον στη Wall Street μετά την επιτυχία του ChatGPT.

Νωρίτερα, η εταιρεία λογισμικού C3.ai έκανε άλμα 11%, η εταιρεία ανάλυσης BigBear.ai εκτοξεύεται σχεδόν 21% και η εταιρεία τεχνητής νοημοσύνης SoundHound απογειώνεται κατά 40%.


Κλείσιμο
Η επιτυχία της εφαρμογής ChatGPT της OpenAI, η οποία άντλησε κεφάλαια πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων από τη Microsoft, έχει οδηγήσει τους επενδυτές στο κυνήγι εταιρειών που αναπτύσσουν τεχνολογίες που σχετίζονται με την τεχνητή νοημοσύνη.

Διαβάστε περισσότερα οικονομικά νέα στο Newmoney.gr


Ειδήσεις σήμερα:  

Σεισμός στην Τουρκία: Πόσο θα επηρεάσουν οι φονικές δονήσεις την Ελλάδα - Τι λένε οι σεισμολόγοι

Γλυφάδα: Συγκλονίζουν οι φωτογραφίες από τα χτυπήματα που δέχτηκε το μοντέλο από τον dj πρώην της

Κακοκαιρία «Μπάρμπαρα»: Κόντρες για τον καιρό - Ποιοι μετεωρολόγοι έπεσαν μέσα και ποιοι… ολίγον έξω



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης