Πετρέλαιο: Εβδομαδιαίες απώλειες 5% – Χαμηλά οι προβλέψεις για ζήτηση, ψηλά τα αποθέματα

Πετρέλαιο: Εβδομαδιαίες απώλειες 5% – Χαμηλά οι προβλέψεις για ζήτηση, ψηλά τα αποθέματα

Το αμερικανικό WTI υποχώρησε στα 75,66 δολ/βαρέλι, ενώ το brent έχασε 0,3% στα 81,96 δολάρια το βαρέλι

petrelaio_varelia
Προς απώλειες για δεύτερη συνεχόμενη εβδομάδα οδεύει το πετρέλαιο, καθώς ξεθωριάζει η αισιοδοξία για μια πιθανή ανάκαμψη της ζήτησης από την Κίνα, ενώ παράλληλα συνεχίζουν να αυξάνονται τα αμερικανικά αποθέματα.

Το αμερικανικό αργό West Texas Intermediate υποχώρησε προς τα 75 δολ/βαρέλι και αναμένεται να σημειώσει εβδομαδιαίες απώλειες 5%. Η επανέναρξη του εμπορίου των commodities της Κίνας πραγματοποιείται εν μέσω ερωτημάτων σχετικά με το χρονοδιάγραμμα και το μέγεθος της ανάκαμψης της χώρας. Στις ΗΠΑ, τα στοιχεία έδειξαν ότι τα αποθέματα σε εθνικό επίπεδο αυξήθηκαν για έκτη εβδομάδα.

Το αργό πετρέλαιο κινήθηκε εντός του εύρους των 10 δολαρίων φέτος, με τις τιμές να επηρεάζονται από τη μια πλευρά από τις ανησυχίες για παγκόσμια επιβράδυνση και από την άλλη από τις προσδοκίες για ανάκαμψη της ζήτησης πετρελαίου στην Κίνα, αφού το Πεκίνο εγκατέλειψε την άκαμπτη πολιτική για μηδενικά κρούσματα Covid. Οι κεντρικές τράπεζες στις ΗΠΑ και στην Ευρώπη αύξησαν τα επιτόκια αυτή την εβδομάδα και προειδοποίησαν ότι δεν έχουν τελειώσει με τη νομισματική σύσφιξη για την καταπολέμηση του υπερβολικά αυξημένου πληθωρισμού.

Οι έμποροι προσβλέπουν επίσης στην επόμενη παρτίδα κυρώσεων στις ρωσικές ενεργειακές ροές, η οποία θα ξεκινήσει μέσα το Σαββατοκύριακο. Η Ευρωπαϊκή Ένωση πρόκειται να επιβάλει απαγόρευση στις θαλάσσιες εισαγωγές ρωσικών πετρελαιοειδών, ενώ, παράλληλα, θα ξεκινήσει την εφαρμογή ενός μηχανισμού ανώτατου ορίου τιμών παρόμοιο με αυτόν που ισχύει για το αργό. Τα μέτρα έχουν στόχο να στερήσουν από τη τη Μόσχα την εισροή κεφαλαίων, εν μέσω του πολέμου στην Ουκρανία.

Σε ό,τι αφορά τις τιμές, το συμβόλαιο WTI παράδοσης Μαρτίου μειώθηκε κατά 0,3% στα 75,66 δολ/βαρέλι. Τα προθεσμιακά συμβόλαια μειώθηκαν κατά 5,1% σε επίπεδο εβδομάδας, ενώ το προθεσμιακό για το μπρεντ παράδοσης Απριλίου υποχώρησε κατά 0,3% στα 81,96 δολάρια το βαρέλι.

Ειδήσεις σήμερα:

«Κληρώνει» σήμερα για τον χιονιά που έρχεται - Διχογνωμία των μετεωρολόγων

Ομοβροντία κατά Βαρεμένου για το bullying στην Καραμανλή: Σάλος στα social media, αμηχανία στο ΣΥΡΙΖΑ

Survivor All Star: Αποχώρησε ο Αναγνωστόπουλος, «σφαγή» για τον αγώνα δίχως τέλος - Δείτε βίντεο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης