Wall Street: Πρωταγωνιστής ο Nasdaq μετά τις ανακοινώσεις Πάουελ

Wall Street: Πρωταγωνιστής ο Nasdaq μετά τις ανακοινώσεις Πάουελ

Κέρδισαν το θετικό πρόσημο οι δείκτες

wall
Οι τρεις βασικοί δείκτες της Wall Street κατάφεραν να αποτινάξουν τις ισχυρές απώλειες που σημείωναν ενδοσυνδριακά -οι οποίες διευρύνθηκαν με την ανακοίνωση των επιτοκίων- μετά τις ανακοινώσεις του επικεφαλής της Federal Reserve, Τζερόμ Πάουελ, ο οποίος στις επισημάνσεις του, αναγνώρισε ότι παρουσιάζεται μία ελαφρά πτωτική τροχιά του πληθωρισμού.

Σε αυτό το κλίμα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones μάζεψε απώλειες 423 μονάδων που σημείωνε νωρίτερα και έκλεισε με κέρδη 0,08% στις 34.094 μονάδες. Ο δείκτης βαρόμετρο S&P 500, ενισχύθηκε κατά 1,05% στις 4.119 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq εκτινάχθηκε 2% στις 11.816 μονάδες.

Η Wall Street έρχεται από έναν δυνατό μήνα. Ο S&P 500 σημείωσε την καλύτερη επίδοσή του τον Ιανουάριο από το 2019, ενώ ο Nasdaq σημείωσε τον ισχυρότερο Ιανουάριό του εδώ και 22 χρόνια.

Η Κεντρική Τράπεζα των ΗΠΑ προχώρησε σε αύξηση των επιτοκίων κατά 25 μονάδες βάσης, όπως ανέμεναν οι αναλυτές. Από την πλευρά του, στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου, ο Πάουελ επανέλαβε ότι η Fed παραμένει «σθεναρά προσηλωμένη» στη μείωση του πληθωρισμού, ο οποίος υποστήριξε ότι βρίσκεται σε πτώση.

«Μπορούμε τώρα να πούμε για πρώτη φορά ότι έχει ξεκινήσει η διαδικασία αποπληθωρισμού. Μπορούμε να το δούμε… και το βλέπουμε πραγματικά στις τιμές των αγαθών μέχρι στιγμής», είπε ο Πάουελ στη συνέντευξη Τύπου.

Παράλληλα, ο πρόεδρος της Fed Τζερόμ Πάουελ δήλωσε ότι η κεντρική τράπεζα θα μπορούσε να πραγματοποιήσει μερικές ακόμη αυξήσεις επιτοκίων για να μειώσει τον πληθωρισμό στο εύρος του στόχου της.

Κλείσιμο
Επιπλέον, της Fed, οι προσοχή των επενδυτών ήταν στραμμένη και στα εταιρικά αποτελέσματα, τα οποία έδειξαν ανθεκτικότητα.

Η εταιρεία γυμναστικής Peloton ανακοίνωσε την Τετάρτη μείωση των ζημιών, κάτι που εκτίναξε κατά 26,53% τη μετοχή της. Η Advanced Micro Devices εμφάνισε κέρδη καλύτερα του προβλεπόμενου, με τη μετοχή να διευρύνεται κατά 12,63%. Αντίθετα, τα απογοητευτικά έσοδα της Snap οδήγησαν σε βουτιά 10,29% τη μετοχή της εταιρείας.

Περισσότερα οικονομικά νέα στο Newmoney.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Δημοσκόπηση Marc: Στις 7,5 μονάδες η διαφορά ΝΔ με ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου

Τουρκική ακταιωρός προσπαθεί να εμβολίσει σκάφος του Λιμενικού - Πυροβολισμοί από τους Έλληνες - Όλο το βίντεο

Στάση εργασίας αύριο στα δρομολόγια του Ηλεκτρικού
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης