Wall Street: Τα εταιρικά αποτελέσματα οδήγησαν σε ράλι - Κέρδη 10,5% για τον Nasdaq τον Ιανουάριο

Wall Street: Τα εταιρικά αποτελέσματα οδήγησαν σε ράλι - Κέρδη 10,5% για τον Nasdaq τον Ιανουάριο

Ο καλύτερος Ιανουάριος από το 2019 για τον S&P 500

main_wall_again
Με σημαντικά κέρδη ολοκλήρωσαν τις συναλλαγές της Τρίτης, αλλά και την τελευταία για τον μήνα Ιανουάριο, οι τρεις βασικοί δείκτες της Wall Street, βρίσκοντας στήριξη στις ανακοινώσεις των εταιρικών αποτελεσμάτων, περίπου ένα εικοσιτετράωρο προτού η Κεντρική Τράπεζα των ΗΠΑ ανακοινώσει τις αποφάσεις της για τα επιτόκια.

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones ενισχύθηκε 368 μονάδες ή 1,09% και καθορίστηκε στις 34.084 μονάδες. Ο δείκτης βαρόμετρο S&P 500 κατέγραψε αύξηση 1,46% στις 4.075 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq διευρύνθηκε 1,67% στις 11.584 μονάδες.

Τα σημερινά κέρδη επισφράγισαν έναν άκρως θετικό Ιανουάριο, μέσα στον οποίο οι αμερικανικοί δείκτες μετρούν κέρδη έως 9%, χάρη στις προσδοκίες για «ομαλή προσγείωση» της οικονομίας και αποφυγή της ύφεσης.

Ο S&P 500 αποχαιρέτησε τον μήνα με άνοδο 4,6%, καταγράφοντας τον καλύτερο Ιανουάριο από το 2019. Από την πλευρά του, ο Dow Jones σημείωσε αύξηση 1,7%, ενώ ο Nasdaq έκανε ράλι σχεδόν 9%, στην καλύτερη μηνιαία επίδοση από τον Ιούλιο.

Στο μέτωπο των εταιρικών αποτελεσμάτων, λίγο πριν το άνοιγμα της συνεδρίασης, McDonald’s και General Motors ανακοίνωσαν κέρδη και έσοδα, τα οποία αποδείχθηκαν καλύτερα του προβλεπόμενου.

Η μετοχή της General Motors έκλεισε με κέρδη 8,31%. Αντίθετα, παρά τα ισχυρά αποτελέσματα, η μετοχή της McDonald’s υποχώρησε 1,25%, μετά τις δηλώσεις του CEO της ότι αναμένει οι βραχυπρόθεσμες πληθωριστικές πιέσεις να συνεχιστούν και το 2023. Κέρδη 4,69% για τη μετοχή της UPS αφού η εταιρεία ανακοίνωσε κέρδη που ξεπέρασαν τις προσδοκίες των αναλυτών. Κατά 9,42% εκτινάχθηκε η μετοχή της PulteGroup, με την κατασκευαστική εταιρεία να ανακοινώνει καλύτερα από τα αναμενόμενα οικονομικά αποτελέσματα.

Κλείσιμο
Διαβάστε περισσότερα οικονομικά νέα στο Newmoney.gr


Ειδήσεις σήμερα:

Πτώση Phantom F-4: «Πάντα πετούσε χαμηλά πάνω από το Νευροκόπι και τον χαιρετούσαμε» - Αγωνία για τον 31χρονο σμηναγό

Μητσοτάκης: Η σιβυλλική δήλωση από την Ιαπωνία για τις εκλογές

Μάνος Δασκαλάκης: Η Πισπιρίγκου είπε στον πατέρα μου «για να μη με κατηγορήσουν θα τον πάρω μαζί μου»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης