Με απώλειες έκλεισε η Wall Street – Στον τεχνολογικό κλάδο οι μεγαλύτερες πιέσεις

Με απώλειες έκλεισε η Wall Street – Στον τεχνολογικό κλάδο οι μεγαλύτερες πιέσεις

Στο επίκεντρο των πιέσεων τέθηκε η Microsoft και η Boeing - Η ροή δημοσίευσης των εταιρικών ανακοινώσεων θα συνεχιστεί και τις επόμενες ημέρες

wall
Σε αρνητικό έδαφος ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση της Τετάρτης η Wall Street, έχοντας, ωστόσο, περιορίσει τις απώλειες την τελευταία ώρα των συναλλαγών, με τους επενδυτές να αξιολογούν τα εταιρικά αποτελέσματα.

Τις μεγαλύτερες πιέσεις δέχτηκε ο τεχνολογικός κλάδος, μετά τα αποτελέσματα της Microsoft. Συγκεκριμένα, ο Nasdaq βρέθηκε να υποχωρεί ακόμα και 2,34% κατά τη διάρκεια της ημέρας, για να κλείσει με πτώση 0,18% στις 11.313 μονάδες. Ο δείκτης βαρόμετρο S&P 500 σημείωσε οριακή πτώση 0,02% στις 4.016 μονάδες. Από την πλευρά του ο βιομηχανικός δείκτης, στην εκπνοή του χρόνου των συναλλαγών γύρισε ξανά σε θετικό έδαφος, για να κλείσει με οριακά κέρδη 0,03% ή 9 μονάδες, στις 33.743 μονάδες.

Στο επίκεντρο των πιέσεων τέθηκε η Microsoft, η οποία υποχώρησε κατά 0,59%, έχοντας φτάσει να μειώνεται κατά τουλάχιστον 3,9%, μετά την απόφαση να αναθεωρήσει επί τα χείρω τη μελλοντική κερδοφορία. Μετά από ενδοσυνεδριακές απώλειες 1,6%, καθώς τα μεγέθη αποδείχθηκαν χαμηλότερα των προβλεπόμενων, η Boeing κατάφερε να κλείσει με κέρδη 0,33%.

Η ροή δημοσίευσης των εταιρικών ανακοινώσεων θα συνεχιστεί και τις επόμενες ημέρες. Ωστόσο, , τα μέχρι στιγμής στοιχεία δεν είναι απολύτως ικανοποιητικά, συντηρώντας το σενάριο της ύφεσης στην αμερικανική οικονομία.

Την ίδια στιγμή, η προσοχή στρέφεται και στην ομοσπονδιακή τράπεζα, η οποία την 1η Φεβρουαρίου σκοπεύει να επιβραδύνει τον ρυθμό σύσφιγξης και να αυξήσει τα επιτόκια κατά μόλις 25 μονάδες βάσης, δεδομένου ότι ο πληθωρισμός εξακολουθεί να εμφανίζει σημάδια αποκλιμάκωσης (6,5% τον Δεκέμβριο).


Ειδήσεις σήμερα:

Συντάξεις: Ξεκινά η καταβολή της αύξησης του 7,75% σε 1,7 εκατ. συνταξιούχους - Αναλυτικά παραδείγματα

Qatargate: Ο Παντσέρι «έδωσε» ονόματα και πήρε σε αντάλλαγμα την ελευθερία της κόρης και της συζύγου του

Έγκλημα στο Βελβεντό Κοζάνης: «Σκότωσε την κόρη μου κι αυτός ζει και βασιλεύει», λέει η μητέρα της Ανθής Λινάρδου








Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης