Πώς λειτουργεί ο «κόφτης» 3% στις επαγγελματικές μισθώσεις

Πώς λειτουργεί ο «κόφτης» 3% στις επαγγελματικές μισθώσεις

Τα παράθυρα και οι εξαιρέσεις από το πλαφόν. Φόβοι για νέο «ενοικιοστάσιο» - Ο οδηγός της ΠΟΜΙΔΑ για τη νέα νομοθετική ρύθμιση

misthosis
«Ψιλά» γράμματα που «παγιδεύουν» τους ιδιοκτήτες ακινήτων περιλαμβάνει η νομοθετική ρύθμιση για τη συνέχιση της επιβολής πλαφόν 3% στις αυξήσεις που γίνονται στις εμπορικές μισθώσεις.

Η χρονική επέκταση του πλαφόν στις αυξήσεις ενοικίων έγινε με το επιχείρημα της «προστασίας» των επαγγελματικών μισθωμάτων από την μεγάλη αύξηση του Δείκτη Τιμών Καταναλωτή. Οι ιδιοκτήτες όμως θεωρούν ότι η συνέχιση του πλαφόν δημιουργεί τεράστιες αδικίες σε βάρος ιδιαίτερα των καλόπιστων εκμισθωτών, οι οποίοι δικαίως διαμαρτύρονται γιατί είχαν διατηρήσει χαμηλά τα μισθώματά τους επί σειρά ετών, και τώρα «τιμωρούνται» για τη στάση τους αυτή.

Μέσω της ΠΟΜΙΔΑ οι ιδιοκτήτες υποστηρίζουν πως «η ρύθμιση αυτή είναι μια απαράδεκτη παρέμβαση αντικοινωνικού χαρακτήρα αφού στρέφεται εναντίον της μικρής και μεσαίας ιδιοκτησίας, μονομερής και χωρίς κανένα αντίβαρο υπέρ της, όπως η αναγκαία πλέον μείωση της φορολογίας των μισθωμάτων, ενώ ταυτόχρονα αφήνει ανενόχλητη τη μεγάλη ιδιοκτησία και το Δημόσιο!».

Θεωρούν δε ότι το πλαφόν στις αυξήσεις των ενοικίων και η αναγκαστική παράταση της διάρκειας των μισθώσεων αυτών επαναφέρει από το παράθυρο το “Ενοικιοστάσιο”, που ίσχυσε επί δεκαετίες στη χώρα.

Πάντως, η ΠΟΜΙΔΑ εξέδωσε οδηγό με απαντήσεις στα συχνότερα ερωτήματα σχετικά με τη ρύθμιση.

Διαβάστε αναλυτικά στο newmoney.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Βίντεο ντοκουμέντο από διάρρηξη με τη μέθοδο του... ριφιφί σε ψιλικατζίδικο στη Θεσσαλονίκη

Φυλάκιση 20 μηνών με αναστολή σε 88χρονο οδηγό που παρέσυρε ζευγάρι στον Βόλο

Το viral βίντεο της Σακίρα που επικρίνει τη μητέρα του Πικέ: «Δεν ακολουθώ ξανά τη συμβουλή σου!»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης