Η Cosco εισέρχεται και επισήμως στο εμπορικό λιμάνι του Αμβούργου με 24,9%

Η Cosco εισέρχεται και επισήμως στο εμπορικό λιμάνι του Αμβούργου με 24,9%

Ολοκληρώνεται η συμφωνία - H Cosco θα έχει παρουσία στα πέντε μεγαλύτερα container terminals της Ευρώπης, Ρότερνταμ, Αμβέρσα, Αμβούργο, Βαλένθια, Πειραιά

hamburg
Η γερμανική εταιρεία logistics HHLA HHFGn.DE και η Cosco βρίσκονται κοντά στην οριστικοποίηση συμφωνίας για την απόκτηση από τον κινεζικό ναυτιλιακό κολοσσό του 24,9% σε τερματικό σταθμό Tollerort στο λιμάνι του Αμβούργου σύμφωνα με ανακοίνωση της γερμανικής εταιρείας την περασμένη Παρασκευή. Είναι η πρώτη επένδυση από μη γερμανικά συμφέροντα που θα γίνει στο λιμάνι του Αμβούργου και μάλιστα με τις ευλογίες της γερμανικής κυβέρνησης.

“Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι… κατέστη δυνατό να συμφωνήσουμε σε συγκεκριμένους όρους για τη συμμετοχή της Cosco Shipping Ports Ltd στην HHLA Container Terminal Tollerort GmbH”, ανέφερε η HHLA σε ανακοίνωσή της.

Οι Κινέζοι δέχθηκαν το 24,9%, από το 35% που ήθελαν να πάρουν, όμως είναι πάγια πολιτική του Πεκίνου να προχωράει βήμα-βήμα. Κάποιοι θυμήθηκαν ότι το ίδιο συνέβη με το λιμάνι του Πειραιά όπου αρχικά πήραν την προβλήτα ΙΙ και τη μίση τότε προβλήτα ΙΙΙ όμως στη συνέχεια κατασκεύασαν και το δυτικό τμήμα της ΙΙΙ ενώ πήραν και τον ΟΛΠ ήτοι τον έλεγχο της προβλήτας Ι ελέγχοντας πλέον όλο το λιμάνι.

Η HHLA και η Cosco βρίσκονταν ακόμη σε συνομιλίες για την αποσαφήνιση των τελικών λεπτομερειών και αποσκοπούσαν στην ολοκλήρωση της συμφωνίας σύντομα.

Διαβάστε αναλυτικά στο newmoney.gr

Ειδήσεις σήμερα

Σήμερα η απολογία του Φιλιππίδη για τον βιασμό και τις δυο απόπειρες βιασμού – Τι θα υποστηρίξει

Χαλάει από σήμερα ο καιρός με βροχές και... ζέστη - Πέφτει από αύριο η θερμοκρασία

Σεισμός 3,8 Ρίχτερ στην Κρήτη
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης