Wall Street: Πιέσεις στους δείκτες παρά τα θετικά στοιχεία στην αγορά εργασίας – Η Fed φοβίζει τους επενδυτές

Wall Street: Πιέσεις στους δείκτες παρά τα θετικά στοιχεία στην αγορά εργασίας – Η Fed φοβίζει τους επενδυτές

Τα νέα στοιχεία για την απασχόληση δείχνουν ότι η αγορά εργασίας παραμένει ισχυρή

wall-street
Ανάμεσα σε δύο αντίρροπες δυνάμεις διεξήχθησαν οι σημερινές συναλλαγές στη Wall Street, με τους δείκτες, ωστόσο, να δέχονται ισχυρές πιέσεις και να κλείνουν σε αρνητικό έδαφος.

Από τη μία τα θετικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα στις ΗΠΑ για την αγορά εργασίας, τα οποία ήταν καλύτερα από τα αναμενόμενα και ως εκ τούτου δείχνουν θετικά στοιχεία για την πορεία της οικονομίας (τουλάχιστον στην παρούσα φάση) και από την άλλη τα πρακτικά της προηγούμενης συνεδρίασης της Fed, τα οποία δημοσιοποιήθηκαν την Τετάρτη και δείχνουν ότι οι αυξήσεις των επιτοκίων δεν πρόκειται να περιοριστούν αυτό το έτος, γεγονός το οποίο εντείνει τους φόβους ότι η σφιχτή νομισματική πολιτική θα μπορούσε να οδηγήσει σε ύφεση την αμερικανική οικονομία.

Έτσι, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones υποχώρησε 340 μονάδες ή 1,02% στις 32.930 μονάδες, ο S&P 500 έχασε 1,16% και διαμορφώθηκε στις 3.808 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq κατέγραψε απώλειες 1,47%, στις 10.305 μονάδες.

Τα νέα στοιχεία για την απασχόληση δείχνουν ότι η αγορά εργασίας παραμένει ισχυρή, καθώς παρά την επιβράδυνση της οικονομίας και τον κίνδυνο ύφεσης για τους επόμενους μήνες, οι επιχειρήσεις των ΗΠΑ τον Δεκέμβριο πρόσθεσαν περίπου 235.000 νέες θέσεις εργασίας.


Ο αριθμός αυτός είναι αρκετά μεγαλύτερος από τις εκτιμήσεις των αναλυτών, που έκαναν λόγο για 150.000 νέες θέσεις εργασίας. Σε ό,τι αφορά τον Νοέμβριο, η αντίστοιχη μέτρηση αναθεωρήθηκε ανοδικά στις 182.000 νέες θέσεις, έναντι 127.000 που είχε ανακοινωθεί.

Παράλληλα, ανακοινώθηκαν αυξήσεις για τους μισθούς, ενώ σε χαμηλό 14 εβδομάδων βρέθηκαν οι νέες αιτήσεις για επίδομα ανεργίας, πέφτοντας την τελευταία εβδομάδα του 2022 στις 204.000 αιτήσεις.

newmoney.gr


Ειδήσεις σήμερα:

«Κυκλωνική βόμβα» - Το σπάνιο καιρικό φαινόμενο που χτυπά την Καλιφόρνια

Μεξικό: «Κινηματογραφική» σύλληψη του γιου του «Ελ Τσάπο» με πυρά και μπλόκα - Δείτε βίντεο

Ηλεκτρονικές απάτες: Κλέβουν κωδικούς καρτών και παίζουν στοίχημα και ρουλέτα στα κινητά



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης