Με μεγάλη αύξηση στις τιμές πώλησης και τα ενοίκια έκλεισε το 2022 για Αθήνα, Πειραιά και Θεσσαλονίκη

Με μεγάλη αύξηση στις τιμές πώλησης και τα ενοίκια έκλεισε το 2022 για Αθήνα, Πειραιά και Θεσσαλονίκη

Συνέχεια ανόδου παρατηρείται και για τις τιμές των ενοικίων όπου «πρωταθλητής» σε όλη την Αττική αναδεικνύεται ο Πειραιάς - Τι δείχνουν τα στοιχεία

akinitass
Με αύξηση, ακόμη και σε διψήφια ποσοστά, έκλεισε το 2022 για τις τιμές πώλησης και τα ενοίκια στα μεγαλύτερα αστικά κέντρα της χώρας, συνεχίζοντας το «σερί» όλων των προηγούμενων μηνών.

Οι τιμές των κατοικιών σε Αθήνα, Πειραιά και Θεσσαλονίκη συνέχισαν την ανιούσα, με τα ήδη ακριβά μάλιστα, νότια προάστια της πρωτεύουσας να διατηρούν την πρωτοκαθεδρία με τιμές πώλησης ανά τετραγωνικό μέτρο στα 3.261 ευρώ και να παρουσιάζουν την υψηλότερη τιμή έχοντας σημειώσει στο τέλος Δεκεμβρίου του 2022, για το δ’ τρίμηνο της χρονιάς άνοδο, κατά 13,8% σε σύγκριση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2021.

Τα στοιχεία προέρχονται από τη γνωστή ιστοσελίδα αγγελιών Spitogatos (www.spitogatos.gr) που καταγράφει τη χρονική εξέλιξη των τιμών στην εγχώρια αγορά ακινήτων με βάση εκατομμύρια πραγματικά δεδομένα αγγελιών, αποτυπώνοντας ουσιαστικά τις προθέσεις των ιδιοκτητών τη δεδομένη συγκυρία.

Οι τιμές πώλησης

Όπως προκύπτει από το δείκτη του Spitogatos για το δ’ τρίμηνο του 2022, η Αθήνα κινείται κατά μέσο όρο σε υψηλά μονοψήφια ποσοστά αύξησης, πλήν των νοτίων προαστίων που κινούνται ακόμη υψηλότερα, με διψήφια ποσοστά όσον αφορά τις τιμές πώλησης.

Ο Πειραιάς βρίσκεται επίσης υψηλότερα, στα πέριξ του 10%, αποτυπώνοντας ενδεχομένως και τις υψηλές προσδοκίες των ιδιοκτητών σε συνέχεια των μεγάλων έργων ανάπλασης και του μετρό, ενώ διψήφια ποσοστά αύξησης σημειώνει και ο δήμος Θεσσαλονίκης.

Αναλυτικότερα, στο κέντρο της Αθήνας, η μέση τιμή ανά τ.μ. με βάση τις αγγελίες είναι τώρα στα 1.774 ευρώ ανά τ.μ. έχοντας σημειώσει αύξηση κατά 8,4% έναντι του δ’ τριμήνου του 2021, ενώ στα βόρεια προάστια οι τιμές είναι αυξημένες κατά 8,8% στα 2.721 ευρώ ανά τ.μ..

Διαβάστε περισσότερα στο www.newmoney.gr  

Ειδήσεις σήμερα:

Survivor All Star: H άρνηση του Ντάνου, τα παζάρια και τα ταχύρρυθμα φροντιστήρια ίντριγκας


Ντάνα Γουάιτ: Το αφεντικό του UFC χαστουκίζει τη σύζυγό του σε κλαμπ στο Μεξικό την Πρωτοχρονιά


Πάτρα: Ανάγκασαν Ρομά να πει τα κάλαντα γονατιστός και του 'βαλαν φωτιά
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης