Απώλειες μέχρι τέλους στη Wall Street – Η χειρότερη χρονιά από το 2008 για τους δείκτες

Απώλειες μέχρι τέλους στη Wall Street – Η χειρότερη χρονιά από το 2008 για τους δείκτες

Και οι τρεις δείκτες έβαλαν τέλος στο ανοδικό σερί των τριών προηγούμενων ετών σημειώνοντας τη χειρότερη χρονιά τους από το 2008

wall
Σε annus horribilis εξελίχθηκε το 2022 για την Wall Street με τους δείκτες του αμερικανικού Χρηματιστηρίου να σημειώνουν τη χειρότερη επίδοσή τους στα τελευταία 14 χρόνια από το 2008.

Η τελευταία συνεδρίαση του χρόνου ολοκληρώθηκε με απώλειες διαψεύδοντας τις ελπίδες που είχε δημιουργήσει η συνεδρίαση της Πέμπτης για ένα ανοδικό ράλι της τελευταίας στιγμής.

Σε μια καθαρά πτωτική συνεδρίαση οι δείκτες κατάφεραν να μαζέψουν τις απώλειές τους προς το τέλος της συνεδρίασης με τον Dow Jones σημειώνει πτώση κατά 0,22% και να κλείνει στις 33.147 μονάδες. Ο δείκτης βαρόμετρο S&P 500 κατέγραψε απώλειες κατά 0,25% για να κλείσει στις 3.839 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq με πτώση κατά 0,11% έκλεισε στις 10.466 μονάδες.

Και οι τρεις δείκτες έβαλαν τέλος στο ανοδικό σερί των τριών προηγούμενων ετών σημειώνοντας τη χειρότερη χρονιά τους από το 2008. Ο Dow Jones κατέγραψε πτώση 9,4% στο 2022 ενώ οι απώλειες του S&P500 και Nasdaq ανέρχονται σε 20% και 34% αντίστοιχα.

Η χρονιά που ολοκληρώθηκε χαρακτηρίστηκε από τη μεταβλητότητα, τον σταθερό και επίμονο πληθωρισμό και τις επιθετικές αυξήσεις επιτοκίων από την Ομοσπονδιακή Κεντρική Τράπεζα των ΗΠΑ που ενέτειναν τις ανησυχίες για το πλήγμα που θα επιφέρουν στην ανάπτυξη και τις ευνοημένες μέχρι πρότινως μετοχές τεχνολογίας. Τα παραπάνω επηρέασαν αρνητικά το επενδυτικό κλίμα οδηγώντας στις αρνητικές επιδόσεις των δεικτών.

Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε στο CNBC o αναλυτής της UBS Αρτ Κασίν, «αυτή τη χρονιά είχαμε τα πάντα, από προβλήματα με τον Covid στην Κίνα μέχρι την εισβολή στην Ουκρανία και όλα ήταν πολύ σοβαρά. Αλλά για τους επενδυτές, αυτό που μετράει είναι το τι κάνει η Fed».

Κλείσιμο
Από την πλευρά της η Ρεμπέκα Φέλτον, αναλύτρια στη Riverfront Investment Group δήλωσε πως «Υπάρχουν πολλές αναπάντητες ερωτήσεις και δεν ξέρουμε πού θα οδηγήσει το νέο έτος, αλλά σίγουρα είμαστε χαρούμενοι που τελειώνει το 2022».

Ωστόσο και παρά τις αρνητικές επιδόσεις σε επίπεδο έτους, η εικόνα είναι διαφορετική σε επίπεδο τριμήνου με τον Dow Jones να καταγράφει άνοδο κατά 15,6% στο δ’ τρίμηνο, ενώ ο S&P 500 σημείωσε κέρδη 7,3%. Ο Nasdaq, είναι η αρνητική εξαίρεση με απώλειες κατά 1%, και το 4ο διαδοχικό αρνητικό τρίμηνο -μια επίδοση που έχει να σημειωθεί από το 2001.


newmoney.gr



Ειδήσεις σήμερα:

Κορωνοϊός: Τρέχουν να προλάβουν νέο «ξέσπασμα» - Γαλλία, Ισπανία, Ισραήλ παίρνουν μέτρα για τους ταξιδιώτες από την Κίνα

Πάνω από τη μισή του περιουσία έχασε λόγω των κυρώσεων ο Αμπράμοβιτς - Στα 95 δισ. οι απώλειες των Ρώσων ολιγαρχών

Θέμης Αδαμαντίδης: Θα κάνω αγωγές σε όσους έχουν χειριστεί έτσι αυτό το θέμα με το όνομά μου, λέει για το κύκλωμα ναρκωτικών
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης