Εξοικονομώ 2021: Πώς μπορείτε να προσελκύσετε πελάτες για την επιχείρησή σας

Εξοικονομώ 2021: Πώς μπορείτε να προσελκύσετε πελάτες για την επιχείρησή σας

Εκμεταλλευτείτε τη συγκυρία και αποκτήστε περισσότερους πελάτες.

eurob1

Sponsored Content

Διαθέτοντας μία επιχείρηση που δραστηριοποιείται στον χώρο των ανακαινίσεων, σίγουρα γνωρίζετε ότι το τελευταίο διάστημα υπάρχει τεράστιο ενδιαφέρον για ενεργειακές αναβαθμίσεις. Ειδικότερα, παλαιές κατοικίες 30 και πλέον ετών, με σημαντικές ενεργειακές απώλειες, αλλά σε κάποιες περιπτώσεις και νεότερα σπίτια, χρειάζεται να “θωρακιστούν” σε μία προσπάθεια να μπορέσουν οι ιδιοκτήτες τους να περιορίσουν τα συνεχώς αυξανόμενα έξοδα στους λογαριασμούς ενέργειας, αλλά, φυσικά, και για λόγους προστασίας του περιβάλλοντος και οικολογικής συνείδησης. Η συγκυρία είναι ευνοϊκή για τέτοιου είδους ανακαινίσεις, οι οποίες, πλέον, κάνουν απόσβεση πιο γρήγορα από ποτέ, καθώς περιορίζουν σημαντικά τα έξοδα που πρέπει να κάνει ένα νοικοκυριό για θέρμανση, κλιματισμό και ζεστό νερό. Έτσι, μία επιχείρηση που δραστηριοποιείται στον χώρο των ανακαινίσεων πρέπει να αναζητήσει τους τρόπους να την εκμεταλλευτεί καλύτερα. Ας δούμε, λοιπόν, πώς μπορείτε να αποκτήσετε περισσότερους πελάτες, με αφορμή τις ευκαιρίες της εποχής, αλλά και τα διαθέσιμα προγράμματα που υπάρχουν από την πολιτεία.

180302528_m

Βρείτε το κοινό σας και διαφημιστείτε σωστά
Έχετε την τεχνογνωσία να κάνετε ανακαινίσεις και, φυσικά, την πρόθεση να αναπτύξετε την επιχείρησή σας μεγαλώνοντας το πελατολόγιό σας. Ποιο είναι το επόμενο βήμα; Το πρώτο που πρέπει να κάνετε είναι να καθορίσετε ποιοι είναι εκείνοι που χρειάζονται τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες σας και μπορούν να τα αγοράσουν. Δεν έχει νόημα να προσφέρετε τα πάντα σε όλους και, σίγουρα, είναι σημαντικό να εντοπίσετε πού απευθύνονται οι λύσεις σας και, επομένως, πού πρέπει να στοχεύσετε. Βρείτε, λοιπόν, τις κατηγορίες των πελατών σας, τις περιοχές στις οποίες απευθύνεστε και καταγράψτε όλες εκείνες τις υπηρεσίες που μπορείτε να παρέχετε. Κάνοντάς το αυτό, είναι κατόπιν πιο εύκολο να προγραμματίσετε τη στρατηγική σας στο κομμάτι του μάρκετινγκ ώστε να έχετε τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα.

8396933_m

Πώς μπορείτε, όμως, να διαφημιστείτε με τον κατάλληλο τρόπο; Υπάρχουν πολλοί τρόποι με τους οποίους μπορείτε να προωθήσετε τις υπηρεσίες σας. Μπορείτε, για παράδειγμα, να αρθρογραφήσετε σχετικά με τα προϊόντα σας σε κάποιο περιοδικό, να συμμετέχετε σε μία κλαδική έκθεση ή να αναζητήσετε στοχευμένη προβολή σε κάποια εφημερίδα ή περιοδικό της περιοχής σας ή σε κάποιο σημείο υπαίθριας διαφήμισης. Φυσικά, η αξιοποίηση της τεχνολογίας και του Διαδικτύου θα σας βοηθήσει ακόμη περισσότερο. Μπορείτε να στείλετε SMS, e-mail ή κάποιο newsletter στη βάση των πελατών σας ενημερώνοντάς τους για τις δυνατότητες που έχουν αυτή την περίοδο όσον αφορά νέες εργασίες ή να αξιοποιήσετε την ηλεκτρονική διαφήμιση της Google για να στοχεύσετε σε νέο κοινό που ίσως δεν σας γνωρίζει και χρειάζεται τις υπηρεσίες σας. Τα social media, όπως το Facebook και το Instagram, μπορούν επίσης να σας βοηθήσουν να σας γνωρίσει περισσότερος κόσμος, μέσω κάποιας στοχευμένης διαφήμισης, έξυπνων προσφορών και διαγωνισμών.

Κλείσιμο
36905425_m

Η σημασία των στρατηγικών συμμαχιών

Στην προσπάθειά σας να αποκτήσετε νέο πελατολόγιο αλλά και να ενισχύσετε τη σχέση σας με το υπάρχον, είναι σημαντικό να έχετε στη διάθεσή σας συνεργάτες που θα σας προσφέρουν το κάτι παραπάνω. Η Eurobank υποστηρίζει τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην υλοποίηση παρεμβάσεων ενεργειακής αναβάθμισης, προκειμένου να αξιοποιήσουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις ευκαιρίες που προκύπτουν από το πρόγραμμα Εξοικονομώ 2021, που τρέχει αυτή την περίοδο, προσφέροντας προνόμια και στους πελάτες τους. Με μία τέτοια συνεργασία εξασφαλίζετε πιστωτικό όριο με ευνοϊκούς όρους ώστε να έχετε την απαραίτητη ρευστότητα, προσωπική εξυπηρέτηση και τεχνογνωσία για τις εργασίες που αναλαμβάνετε στο πλαίσιο του Εξοικονομώ 2021, αλλά και ευκαιρίες να ενισχύσετε το δίκτυο των πελατών σας και να εξασφαλίσετε περισσότερα έργα μέσα από το οικοσύστημα των συνεργατών της τράπεζας.

Πέρα από τα οφέλη για τις επιχειρήσεις, η Eurobank ως συνεργάτης προσφέρει εκπτώσεις και προνόμια και για τους πελάτες των συνεργαζόμενων επιχειρήσεων, που θα τους δώσουν ακόμη περισσότερα κίνητρα να τις προτιμήσουν. Έτσι, οι πελάτες των συνεργατών της τράπεζας που εντάσσονται στο πρόγραμμα Εξοικονομώ 2021 του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας μπορούν, εκτός από επιχορήγηση, να λάβουν και δάνειο με 100% επιδότηση των τόκων για τη χρηματοδότηση των εργασιών στο ακίνητό τους. Όσοι από αυτούς λαμβάνουν δάνειο από την Eurobank στο πλαίσιο του προγράμματος έχουν αυτοματοποιημένη, ψηφιακή διαδικασία υποδοχής αιτημάτων χρηματοδότησης πελατών, άμεση και αυτόματη ενημέρωση με email ή SMS, σε περίπτωση εκκρεμοτήτων σε θέματα αίτησης, επιβράβευση με 20 ευρώ €πιστροφή στην τελική εκταμίευση του δανείου σε ενεργή χρεωστική ή πιστωτική κάρτα τους Eurobank που συμμετέχει στο πρόγραμμα €πιστροφή, καθώς και εκπτώσεις σε νέα συμβόλαια για ασφαλιστικά προγράμματα ζωής και σπιτιού της Eurolife FFH (25% έκπτωση για νέα συμβόλαια ασφάλισης κατοικίας και περιεχομένου και 10% έκπτωση για νέο συμβόλαιο ασφάλειας ζωής δανειολήπτη).

88262933_m

Προσφέρετε στους ήδη πελάτες σας κίνητρα για να σας συστήσουν σε άλλους

Έχετε ακούσει αυτό που λένε ότι οι νέοι σας πελάτες βρίσκονται στο υπάρχον πελατολόγιό σας; Αν έχετε παλαιότερους πελάτες που έχουν μείνει ευχαριστημένοι από την επιχείρησή σας, είναι οι καλύτεροι υποψήφιοι τόσο για να ξανασυνεργαστούν μαζί σας, όσο και για να σας συστήσουν σε νέους. Οι υπάρχοντες πελάτες σας αποτελούν την καλύτερη διαφήμιση για εσάς, είναι, λοιπόν, σημαντικό να τους προσφέρετε κίνητρα, ώστε να σας προτείνουν σε γνωστούς και φίλους. Κάποια προσφορά που μπορείτε να κάνετε προς αυτή την κατεύθυνση, μία έκπτωση σε κάποιες εργασίες, ακόμη και κάποιο δωράκι, μπορεί να βοηθήσει. Το πιο σημαντικό, βέβαια, είναι το να μείνουν ευχαριστημένοι από τη δουλειά που έχετε κάνει και όλα τα άλλα θα έρθουν. Έχοντας ικανοποιημένους πελάτες, αλλά και με τη βοήθεια σωστών συνεργατών, μπορείτε να εκμεταλλευτείτε τις ευκαιρίες της εποχής στο κομμάτι των ενεργειακών αναβαθμίσεων και να γίνετε ανάδοχος σε περισσότερα έργα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης