Ρεκόρ εικοσαετίας στις επενδύσεις – Νέες βάσεις για την οικονομία

Ρεκόρ εικοσαετίας στις επενδύσεις – Νέες βάσεις για την οικονομία

Αυξημένες φέτος κατά 25%, συγκρατούν σε αναπτυξιακή τροχιά την οικονομία, παρά τις αναταράξεις

oikonomia
Τα αποκαλυπτήρια της νέας επένδυσης της Lamda Hellix την περασμένη Δευτέρα στο Ηράκλειο της Κρήτης είχαν πανηγυρικό χαρακτήρα. Εξάλλου η δημιουργία ενός μεγάλου Data Center στο «σταυροδρόμι» των οδεύσεων των διεθνών υποθαλάσσιων καλωδίων μεταφοράς δεδομένων δεν αποτελεί μία επένδυση πρόσκαιρου οφέλους για την τοπική και την εθνική οικονομία, αλλά έχει μεγαλύτερο αντίκτυπο στήνοντας βάσεις για την ψηφιακή οικονομία. Για τον Απόστολο Κάκκο, ιδρυτή και διοικητικό άρχοντα της Lamda Hellix που έχει περάσει εδώ και δύο χρόνια στον αμερικανικό όμιλο Digital Realty, αυτή είναι μόνο μία από τις επόμενες επενδυτικές κινήσεις που σχεδιάζει, συμπεριλαμβανομένων αντίστοιχων δομών στη Βόρεια Ελλάδα αλλά και στην Αττική.

Η περίπτωση της Lamda Hellix, της Megaplast, της βιομηχανίας πλαστικών του κ. Χάρη Καββαδία, που κατασκεύασε σε χρόνο ρεκόρ και εγκαινίασε το νέο εργοστάσιό της στη Θήβα προ δεκαημέρου, ή της χαρτοποιίας Intertrade Hellas (Softex, Servin) της οικογένειας Ντεληδήμου που αναμένεται να λειτουργήσει το προσεχές διάστημα το νέο εργοστάσιο στα Οινόφυτα, είναι μόνο μερικές από μια μεγάλη σειρά επενδύσεων, μεγάλων και μικρών, που δημιουργούν νέες βάσεις για την ελληνική οικονομία στο σημερινό περιβάλλον των διεθνών αναταράξεων.

Η λίστα διαρκώς μεγαλώνει. Ηδη, σύμφωνα με πληροφορίες του «b.s.», το επόμενο χρονικό διάστημα αναμένονται ανακοινώσεις για μία μεγάλη επένδυση στο κομμάτι της παραγωγής πράσινου υδρογόνου.

Διαβάστε τη συνέχεια στο newmoney.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Έκπληκτος ο Πούτιν για τις αποτυχίες του ρωσικού στρατού, λένε οι ΗΠΑ

Άγριοι τσακωμοί, ζήλια και ναρκωτικά - Τα ερωτήματα για τη δολοφονία της 19χρονης στον Πειραιά

Μουντιάλ 2022: Η ώρα Γαλλίας και Αγγλίας για το ραντεβού στους «8»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης