Περισσότερο χρόνο ζητούν λογιστές και φοροτεχνικοί για την ψηφιακή κάρτα εργασίας

Περισσότερο χρόνο ζητούν λογιστές και φοροτεχνικοί για την ψηφιακή κάρτα εργασίας

Τονίζουν ότι η παράταση που έδωσε τελευταία στιγμή το υπουργείο Εργασίας μέχρι τις 20 Δεκεμβρίου, δεν επαρκεί για να γίνει η απογραφή των εργαζομένων

karta_ergasias
Για «προβλήματα» τα οποία θα δημιουργηθούν στην αγορά από την ψηφιακή κάρτα εργασίας μιλούν λογιστές και φοροτεχνικοί.

Όπως καταγγέλλουν «το υπουργείο Εργασίας καταστρέφει τις επιχειρήσεις» με πρόσχημα την προστασία της Εργασίας, ενώ προειδοποιούν την αγορά, σε κοινή επιστολή τους προς τους εργοδοτικούς φορείς της χώρας, για τις συνέπειες που έχει η επιβολή του μέτρου της ψηφιακής κάρτας, χωρίς να έχει κάνει όμως πρώτα την αναγκαία προετοιμασία, ενημερωτικές καμπάνιες κλπ.

Οι λογιστικοί σύλλογοι της χώρας, με την επιστολή τους απευθύνονται προς την ΕΣΕΕ, τη ΓΣΕΒΕΕ και όλα τα εμπορικά και βιομηχανικά επιμελητήρια της χώρας. Τους ενημερώνουν ότι το πιο μικρό πρόστιμο ξεκινά από τα 1.800 ευρώ, για τις πιο μικρές επιχειρήσεις που έχουν και μόλις έναν υπάλληλο -ενώ φτάνουν και στα 8.000 ανά άτομο!

Τονίζουν ότι η παράταση που έδωσε τελευταία στιγμή το υπουργείο Εργασίας μέχρι τις 20 Δεκεμβρίου, δεν επαρκεί για να γίνει η απογραφή των εργαζομένων, αφού τα λογιστήρια τρέχουν για να υπολογίσουν και να πληρώσουν τα Δώρα Χριστουγέννων και όλες τις τρέχουσες υποχρεώσεις, πριν τις γιορτές και τις αργίες.

Κυρίως όμως, καταγγέλλουν ότι:

* τα στοιχεία αυτά τα έχει ήδη το Κράτος

* σε τράπεζες και στις μεγάλες επιχειρήσεις δόθηκε 4πλάσιος χρόνος προετοιμασίας, από τα ασφυκτικά πλαίσια που δόθηκαν στις μικρομεσαίες (4 μήνες αντί για έναν)

Κλείσιμο
Προβλέπουν έτσι πως το αποτέλεσμα θα είναι να υποστούν ταλαιπωρία, πρόστιμα και κυρώσεις -και για γραφειοκρατικούς λόγους μόνο- ακόμα και οι νομοταγείς επιχειρήσεις και εργοδότες.

Σε κάθε περίπτωση, προειδοποιούν ότι δεν θα ευθύνονται οι ίδιοι για την αναστάτωση που προκαλείται στην αγορά. Και ζητούν από τους φορείς να παρέμβουν προς την κυβέρνηση, προκειμένου να δοθεί ο λογικός χρόνος να λυθούν τα προβλήματα που έχουν ανακύψει.

Ειδήσεις σήμερα:

Άφαντος ο πατέρας Αντώνιος - Έρευνα για 4 κακουργήματα σε πρώην στελέχη της «Κιβωτού»

Συννεφιά, τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες σήμερα

Τετ α τετ Ουίλιαμ με Μπάιντεν στη σκιά του σκανδάλου με τα ρατσιστικά σχόλια στο παλάτι
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης