Wall Street: Τα στοιχεία για την ανεργία στις ΗΠΑ έφεραν «νευρικότητα» στους δείκτες

Wall Street: Τα στοιχεία για την ανεργία στις ΗΠΑ έφεραν «νευρικότητα» στους δείκτες

Ο μεγαλύτερος φόβος των αναλυτών είναι τα νέα στοιχεία να μην καθυστερήσουν την απόφαση της κεντρικής τράπεζας για μείωση του ρυθμού αυξήσεων των επιτοκίων

Wall-Street
Νευρικότητα προκάλεσαν στους δείκτες της Wall Street τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν την ΠΑρασκευή στις ΗΠΑ για τα επίπεδα ανεργίας, με τους επενδυτές να επιχειρούν, λίγο πριν την ολοκλήρωση των συναλλαγών, να δουν πέρα από αυτά, με αποτέλεσμα να περιοριστούν οι απώλειες.

Ο μεγαλύτερος φόβος των αναλυτών είναι τα νέα στοιχεία να μην αποτελέσουν εμπόδιο και καθυστερήσουν την απόφαση της κεντρικής τράπεζας για μείωση του ρυθμού αυξήσεων των επιτοκίων.

Σε αυτό το κλίμα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones κατάφερε να γυρίσει σε θετικό έδαφος στην «κόψη του νήματος» για να κλείσει με κέρδη 33 μονάδων ή 0,1% στις 34.429 μονάδες. Ο δείκτης βαρόμετρο S&P 500 υποχώρησε 0,12% στις 4.071 μονάδες. Ο Nasdaq, από την πλευρά του, διολίσθησε 0,18% στις 11.461 μονάδες.

Οι σημερινές ρευστοποιήσεις, όπως προαναφέρθηκε, οφείλονται σε μεγάλο βαθμό στα στοιχεία για τις νέες θέσεις εργασίας, καθώς οι προσλήψεις ανήλθαν σε 263.000 τον Νοέμβριο έναντι των εκτιμήσεων για μόλις 200.000. Όσον αφορά τον δείκτη ανεργίας, παρέμεινε αμετάβλητος στο 3,7%.

Απογοήτευση προκάλεσαν και τα στοιχεία για τις αποδοχές, καθώς το μέσο ωρομίσθιο διευρύνθηκε κατά 0,6% σε σύγκριση με τον Οκτώβριο, παρότι οι αναλυτές ανέμεναν άνοδο μόλις 0,3%. Σε σύγκριση με τον περσινό Νοέμβριο, δε, η αύξηση καθορίστηκε σε 5,1% (4,6% περίμεναν οι ειδικοί).

Το πρόβλημα είναι ότι τα παραπάνω δεδομένα επέρχονται κόντρα και παρά τις προσπάθειες της Federal Reserve, δηλαδή της ομοσπονδιακής τράπεζας των ΗΠΑ, να «παγώσει» την οικονομία και την αγορά εργασίας, προκειμένου να αντιμετωπίσει το ιστορικό κύμα του πληθωρισμού. Και οπωσδήποτε, όπως εξηγούν οι οικονομολόγοι, δεν συμβάλουν στην επιθυμητή απόφαση για μικρότερες αυξήσεις επιτοκίων από τον Δεκέμβριο και μετέπειτα.

newmoney.gr


Ειδήσεις σήμερα:

Πετρέλαιο: Η ΕΕ ενέκρινε το πλαφόν στα 60 δολάρια ανά βαρέλι - Σφίγγει ο κλοιός για τη Μόσχα

Κιβωτός του Κόσμου: Οι πρώτες εικόνες της πρεσβυτέρας μετά τις καταγγελίες - «Ρε άντε φύγετε από εδώ», δείτε βίντεο

Balenciaga: Ο Γεωργιανός διευθυντής ζητά συγγνώμη για τα σαδομαζοχιστικά αρκουδάκια










Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης