Λαγκάρντ: Ανάγκη να επιστρέψει ο πληθωρισμός στο 2% - Τα 3 «όπλα» που προστατεύουν από το ενεργειακό σοκ

Λαγκάρντ: Ανάγκη να επιστρέψει ο πληθωρισμός στο 2% - Τα 3 «όπλα» που προστατεύουν από το ενεργειακό σοκ

Γιατί δεν ανησυχεί για τα την άνοδο του δολαρίου - «Διανύουμε μια πολύ δύσκολη περίοδο», ανέφερε χαρακτηριστικά η επικεφαλής της ΕΚΤ

lagarde_ch
«Πρέπει να περάσουμε το μήνυμα στους πολίτες, στους παρατηρητές και στους σχολιαστές, ότι σε όλα τα σενάρια ο πληθωρισμός θα επιστρέψει εγκαίρως στον μεσοπρόθεσμο στόχο μας (2%). Αυτό είναι το καλύτερο που μπορούμε να κάνουμε στην παρούσα συγκυρία», τόνισε η επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), Κριστίν Λαγκάρντ από το βήμα συνεδρίου στην Μπανγκόκ.

Η πρόεδρος της ΕΚΤ είπε ότι οι προσδοκίες για τον πληθωρισμό πρέπει να παραμείνουν σταθερές και ότι όλοι πρέπει να γνωρίζουν ότι ο πληθωρισμός θα επανέλθει στον στόχο που έχει θέσει η Τράπεζα. «Δεδομένης αυτής της εξαιρετικής αβεβαιότητας, αυτό που πρέπει να κάνουμε εμείς οι κεντρικοί τραπεζίτες είναι να εφαρμόσουμε στην πραγματικότητα νομισματική πολιτική που να εδραιώνει τις προσδοκίες, ώστε αυτές οι προσδοκίες να παραμείνουν προσηλωμένες στον στόχο», ανέφερε η κ. Λαγκάρντ από την πρωτεύουσα της Ταϊλάνδης.

Όπως επισημαίνει το Bloomberg, όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα στην επόμενη συνεδρίαση της ΕΚΤ η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 14-15 Δεκεμβρίου, και όπου οι αξιωματούχοι θα κληθούν να αποφασίσουν εάν θα συνεχίσουν τις επιθετικές αυξήσεις επιτοκίων (κατά 75 μονάδες βάσης για τρίτη φορά) ή θα κατεβάσουν ρυθμούς αυξάνοντας μόνο κατά 0,5% τα επιτόκια. Τα πρόσφατα στοιχεία για τον πληθωρισμό τροφοδοτούν ελπίδες τη δεύτερη επιλογή, καθώς η ανακοίνωση της Eurostat έδειξε επιβράδυνση του ετήσιου πληθωρισμού στην Ευρωζώνη στο 10% από 10,6% τον Οκτώβριο.

Διαβάστε αναλυτικά στο newmoney.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Από σήμερα οι αιτήσεις για τον μεγάλο γραπτό διαγωνισμό του ΑΣΕΠ - Δείτε αναλυτικό οδηγό

Εκτός ΣΚΑΪ η Ντόρα Κουτροκόη – Αιχμές για το κανάλι και για τους Οικονόμου - Παυλόπουλο

Πώς μέτρησε το γκολ της Ιαπωνίας κόντρα στην Ισπανία - Οι αντιδράσεις
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης