Χρηματιστήρια: Άνοδος στις ευρωπαϊκές αγορές με το βλέμμα στα στοιχεία για τον πληθωρισμό

Χρηματιστήρια: Άνοδος στις ευρωπαϊκές αγορές με το βλέμμα στα στοιχεία για τον πληθωρισμό

Ανοδικά ο κλάδος αυτοκινήτου - Στο 7,1% ο πληθωρισμός στη Γαλλία τον Νοέμβριο

DAX
Μικρή άνοδο καταγράφουν οι δείκτες στα μεγαλύτερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια κατά την έναρξη των συναλλαγών την Τετάρτη, με το βλέμμα των επενδυτών να είναι στραμμένο στα στοιχεία για τον πληθωρισμό στην Ευρωζώνη τον Νοέμβριο.

Σε αυτό το κλίμα ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 πρόσθεσε 0,4% κατά την έναρξη των συναλλαγών, με τον κλάδο αυτοκινήτου να ενισχύεται κατά 1,3% οδηγώντας τα κέρδη, ενώ ο κλάδος των βασικών πόρων υποχώρησε 0,3% κόντρα στο γενικότερο κλίμα.

Στην Ασία άνοδο σημείωσαν οι περισσότερες αγορές, την ώρα που οι βιομηχανικές παραγγελίες της Κίνας κινήθηκαν κάτω από τις προβλέψεις, υποχωρώντας στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Απρίλιο του 2022.

Οι Κινέζοι αξιωματούχοι ανακοίνωσαν την Τρίτη μέτρα για την ενίσχυση του εμβολιασμού στους ηλικιωμένους, απόφαση που θεωρείται σημαντική για το άνοιγμα της οικονομίας. Όταν ρωτήθηκαν εάν οι πρόσφατες αναταραχές θα οδηγούσαν σε αλλαγή της πολιτικής της zero covid, είπαν ότι παρακολουθούν στενά πώς εξελίσσεται ο ιός.

Στο υπόλοιπο ταμπλό, ο γερμανικός δείκτης DAX ενισχύεται κατά 0,57% στις 14.437,08 μονάδες, ο γαλλικός δείκτης CAC 40 κερδίζει 0,43% στις 6.697,66 μονάδες, ο βρετανικός δείκτης FTSE 100 κερδίζει 0,18% στις 7.525,73 μονάδες. Στην περιφέρεια, ο ο δείκτης FTSE MIB του Μιλάνου ενισχύεται κατά 0,28%.

Ο πληθωρισμός στη Γαλλία παρέμεινε σε επίπεδα ρεκόρ τον Νοέμβριο, αψηφώντας την επιβράδυνση σε άλλα κράτη της ευρωζώνης και αποδυναμώνοντας τις εκκλήσεις προς την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα να επιβραδύνει τον ρυθμό των αυξήσεων των επιτοκίων. Οι τιμές καταναλωτή στη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρωζώνης αυξήθηκαν 7,1% σε σχέση με πέρυσι.

Κλείσιμο
Οι αναλυτές που συμμετείχαν σε έρευνα του Bloomberg είχαν υπολογίσει αύξηση 7%.

Ειδήσεις σήμερα:

Κόντρα στον αέρα ανάμεσα σε Τσελέντη και Παπαδόπουλο - «Δεν υπάρχει λόγος για εμπάθειες και επιθέσεις»

Non-binary αξιωματούχος του Μπάιντεν κατηγορείται ότι έκλεψε βαλίτσα από αεροδρόμιο!

Η FAZ αποδομεί τα ρεπορτάζ του Spiegel για το θάνατο της «μικρής Μαρίας»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης