Γερμανία: Μείωση του πληθωρισμού στο 10% για τον Νοέμβριο

Γερμανία: Μείωση του πληθωρισμού στο 10% για τον Νοέμβριο

Η μείωση του πληθωρισμού στη Γερμανία οφείλεται, κυρίως, στη χαμηλότερη τιμής του πετρελαίου - Συνεχίζονται ωστόσο οι αυξήσεις στις τιμές των τροφίμων.

germany_euro1
Ο πληθωρισμός στη Γερμανία υποχώρησε για πρώτη φορά τον Νοέμβριο στο 10% από 10,4% τον Οκτώβριο, κυρίως λόγω της χαμηλότερης τιμής του πετρελαίου - συνεχίζονται ωστόσο οι αυξήσεις στις τιμές των τροφίμων.

Σύμφωνα με την αρχική εκτίμηση της Ομοσπονδιακής Στατιστικής Υπηρεσίας, οι τιμές καταναλωτή μειώθηκαν από τον προηγούμενο μήνα κατά 0,5%, για πρώτη αφορά από την αλλαγή του έτους 2020-2021. Πρόσκαιρη κάμψη του πληθωρισμού είχε σημειωθεί μόνο τον περασμένο Ιούνιο, λόγω όμως της εισαγωγής του ενιαίου εισιτηρίου των 9 ευρώ/μηνιαίως για όλα τα ΜΜΜ.

«Με λίγη τύχη, έχουμε αφήσει πίσω μας την κορύφωση του πληθωρισμού», σχολίασε ο οικονομολόγος Χόλγκερ Σμίντινγκ, διευκρινίζοντας ότι βασικός παράγοντας για τη μείωση των τιμών είναι οι χαμηλότερες τιμές της ενέργειας. Ενδεικτικά, το πετρέλαιο θέρμανσης έγινε κατά 9,8% φθηνότερο σε σύγκριση με τον Οκτώβριο και η βενζίνη κατά 4,4%.Συνεχώς ανοδική, αντιθέτως, είναι η τάση των τιμών για τα τρόφιμα.Σε σύγκριση με τον Οκτώβριο, η αύξηση έφθασε το 0,9%, αλλά σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι, άγγιξε το 21%.


Ειδήσεις σήμερα:

Στα 43.914 κρούσματα κορωνοϊού την τελευταία εβδομάδα - 118 θάνατοι, 93 διασωληνωμένοι

DailyMail: Σχέδιο ανάπλασης €14 εκατ. συζήτησαν Κάρολος - Μητσοτάκης για το Τατόι

Βρήκαν χρηματικό ποσό σε διαμέρισμα του πατέρα Αντώνιου και της πρεσβυτέρας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης