Από την επενδυτική βαθμίδα έως τους… millennials – Τι συζήτησαν οι τραπεζίτες στο «Ελληνικό Επενδυτικό Συνέδριο»

Από την επενδυτική βαθμίδα έως τους… millennials – Τι συζήτησαν οι τραπεζίτες στο «Ελληνικό Επενδυτικό Συνέδριο»

Τι περιλάμβανε το «μενού» των επαφών με πάνω από 200 fund managers στο Λονδίνο

084912
Θετικός φαίνεται πως είναι ο αντίκτυπος της παρουσίας των ελληνικών τραπεζών στο «Ελληνικό Επενδυτικό Συνέδριο» που διεξάγεται για δεύτερη ημέρα στο Λονδίνο από το Χρηματιστήριο Αθηνών και τη Morgan Stanley, με τους CEOs των «4» να τοποθετούνται για σειρά ζητημάτων, από την επενδυτική βαθμίδα και τη φορολογία έως τους… millennials.

Σύμφωνα με αρμόδιες πηγές, το συνέδριο βρίσκει τις τράπεζες πιο υγιείς από ποτέ, όπως, άλλωστε, μαρτυρούν και τα αποτελέσματα 9μηνου του 2022, με τις διοικήσεις να συζητούν – για πρώτη φορά μετά από σχεδόν 14 χρόνια – το ενδεχόμενο της διανομής μερίσματος προς τους μετόχους τους. Στο πλαίσιο αυτό, το «μενού» των επαφών με πάνω από 200 fund managers περιελάμβανε λιγότερα «κόκκινα» δάνεια και περισσότερες επενδύσεις, με αιχμή και το Ταμείο Ανάκαμψης.

Πιο αναλυτικά, ο «άθλος» της εκκαθάρισης των ισολογισμών τους από τα «κόκκινα» δάνεια αναφέρθηκε στο πλαίσιο σχετικών ερωτήσεων για την απόκτηση της επενδυτικής βαθμίδας, την οποία, άλλωστε, ο πρωθυπουργός, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, είχε τοποθετήσει χρονικά για μέσα στο 2023, ανεξαρτήτως της προεκλογικής περιόδου. Πρόκειται για ένα «στοίχημα» της Ελλάδας που θα επιτρέψει αφενός, την είσοδο στη χώρα πιο long term επενδυτών, οι οποίοι μέχρι πρότινος δεν μπορούσαν λόγω του καταστατικού τους (βλ. συνταξιοδοτικά ταμεία) ή δεν ήθελαν να τοποθετηθούν και αφετέρου, τη μείωση του κόστους δανεισμού, τόσο για τον δημόσιο, όσο και για τον ιδιωτικό τομέα, αλλά και τις τράπεζες.

Διαβάστε αναλυτικά στο newmoney.gr

Ειδήσεις σήμερα

Σεισμός 4,2 Ρίχτερ μετά τα 4,8R στην ίδια περιοχή - «Χορεύουν» Αττική και Εύβοια

«Δεν είναι κάτι κακό», έλεγε στη 16χρονη για την ασέλγεια ο προπονητής της

Με τηλεφωνικές ανακρίσεις και online ελέγχους «κυνηγά» τους διαδηλωτές το καθεστώς στην Κίνα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης