Η ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ αναλαμβάνει δράση για ένα βιώσιμο αύριο

Η ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ αναλαμβάνει δράση για ένα βιώσιμο αύριο

Εδώ και πολλά χρόνια, η επιτυχημένη επιχειρηματική πορεία της ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ είναι σύμφυτη με τις αρχές της βιωσιμότητας, καθιστώντας την έτσι έναν υπεύθυνο κοινωνικό εταίρο που αναλαμβάνει ουσιαστική δράση για ένα καλύτερο αύριο

green-0
Sponsored Content


Με τη βιωσιμότητα να είναι πλέον προτεραιότητα σε παγκόσμιο επίπεδο, ολοένα και περισσότερες επιχειρήσεις στρέφονται σ’ ένα πιο «πράσινο» μοντέλο ανάπτυξης προς όφελος του περιβάλλοντος και των τοπικών κοινωνιών. Υπάρχουν όμως και επιχειρήσεις για τις οποίες η βιωσιμότητα δεν είναι μία νέα προτεραιότητα αλλά μία αξία που καθοδηγεί τη λειτουργία τους διαχρονικά.

Μία τέτοια περίπτωση είναι και η ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ. Η εταιρεία, εδώ και 65 χρόνια, πρωτοπορεί στην ελληνική αγορά και αναπτύσσεται σε αρμονία με το περιβάλλον και την κοινωνία. Πρωταγωνίστρια στον κλάδο των εμφιαλωμένων νερών, η ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ αναγνωρίζει πως η υπεύθυνη επιχειρηματικότητα, η ανάπτυξη δηλαδή με γνώμονα τον άνθρωπο και την προστασία του περιβάλλοντος, είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την ευημερία του κοινωνικού συνόλου.

Για αυτό το λόγο, έχει ενσωματώσει στη λειτουργία της τις αρχές της αειφορίας, συνεισφέροντας ουσιαστικά στην εθνική και τοπική οικονομία, παράγοντας προϊόντα υψηλής ποιότητας, δημιουργώντας βιώσιμες συσκευασίες και υλοποιώντας δράσεις που προωθούν τη βιωσιμότητα.

Ανάπτυξη περιβαλλοντικά φιλικότερων συσκευασιών

Η ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ είναι η πρώτη στον κλάδο της που έκανε χρήση ανακυκλωμένου πλαστικού rPET σε φιάλες ΖΑΓΟΡΙ και rPE στις συσκευασίες pack ΖΑΓΟΡΙ. Η μείωση του πλαστικού στις συσκευασίες της κατά 30%, δηλαδή σε ποσοστό 5% μεγαλύτερο από εκείνο που επιτάσσει η Ευρωπαϊκή Νομοθεσία, αλλά και 5 χρόνια νωρίτερα από το προβλεπόμενο, αποδεικνύει την ευθύνη που έχει αναλάβει απέναντι στους πολίτες και στο περιβάλλον.

Η εταιρεία είναι επίσης και η πρώτη στον κλάδο της πανελλαδικά, που έχει πιστοποιήσει το Σύστημα Περιβαλλοντικής Διαχείρισης για την παραγωγική διαδικασία των υλικών συσκευασίας r-PET, με τον κορυφαίο Φορέα Επιθεωρήσεων- Πιστοποιήσεων στην Ελλάδα TÜV HELLAS (TÜV NORD), χρησιμοποιώντας πιστοποιημένο ανακυκλωμένο πλαστικό r-PET υψηλής ποιότητας, διαθέτοντας ταυτόχρονα πιστοποιήσεις για το σύνολο των ανακυκλώσιμων υλικών συσκευασίας για όλα τα προϊόντα της.

Επίσης, η ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ έχει δεσμευτεί ότι σταδιακά όλοι οι κωδικοί του Φυσικού Μεταλλικού Νερού ΖΑΓΟΡΙ, που είναι σε 100% ανακυκλώσιμες συσκευασίες, θα περιέχουν και ανακυκλωμένο υλικό (r-PET). Bασικός άξονας για όλα τα υπάρχοντα προϊόντα του portfolio της, αλλά και για αυτά που βρίσκονται στο στάδιο της ανάπτυξής, είναι η δέσμευση στις περιβαλλοντικά φιλικότερες συσκευασίες. Την τελευταία δεκαετία έχει καταφέρει να μειώσει τη χρήση PET υλικού κατά περίπου 20%, ενώ το σύνολο των υλικών συσκευασίας που χρησιμοποιεί είναι 100% ανακυκλώσιμα.
green-1

Κάνοντας πράξη την κυκλική οικονομία

Η ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ ακολουθεί τις απαιτήσεις της κυκλικής οικονομίας, με βάση τις κατευθύνσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ανακυκλώνει τα πλαστικά βιομηχανικά απορρίμματα στην πλατφόρμα αναβαθμιστικής ανακύκλωσης πλαστικών απορριμμάτων “In the loop”, τα οποία στη συνέχεια επαναχρησιμοποιούνται για την παραγωγή νέων βιώσιμων προϊόντων.

Από το 2013, συμμετέχει στο Εθνικό Συλλογικό Σύστημα «Ανταποδοτική Ανακύκλωση», υποστηρίζοντας την τοποθέτηση περιπτέρων Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης σε Δήμους της επικράτειας και υποστηρίζοντας εκπαιδευτικά προγράμματα και δράσεις περιβαλλοντικού χαρακτήρα, όπως η υλοποίηση πανελλήνιων εκπαιδευτικών διαγωνισμών ανακύκλωσης για μαθητές. Επίσης έχει συμβάλλει στη δημιουργία του Πάρκου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης σε Αθήνα και Ιωάννινα, στα οποία υλοποιούνται εκπαιδευτικά προγράμματα σε μαθητές, για την ανακύκλωση, τη σωστή διαλογή των απορριμμάτων πλαστικού, γυαλιού, αλουμινίου και χαρτιού καθώς και την επαναχρησιμοποίησή τους.

Μείωση του ανθρακικού αποτυπώματος

Με γνώμονα τη μείωση του περιβαλλοντικού της αντικτύπου και βασική δέσμευση την αειφόρα χρήση πόρων και την προστασία της βιοποικιλότητας και των οικοσυστημάτων, η εταιρεία υλοποιεί μελέτη υπολογισμού του συνολικού αποτυπώματος εκπομπών CO2 για όλο το φάσμα των δραστηριοτήτων της. Στόχος της, η θέσπιση στόχων που θα τεκμηριώνουν την πολιτική αειφορίας και η μείωση του ανθρακικού της αποτυπώματος.

Επιπλέον, η εταιρεία εφαρμόζει τεχνολογία χρήσης υβριδικών καυσίμων στο 50% του μεταφορικού της στόλου, μειώνοντας έτσι το ανθρακικό αποτύπωμα της δραστηριότητας μεταφοράς, ενώ σχεδιάζεται η χρήση ηλεκτροκίνητων οχημάτων για το στόλο εταιρικών επιβατικών αυτοκινήτων του προσωπικού.

Κλείσιμο
Σε επίπεδο εγκαταστάσεων, αξίζει να σημειωθεί ότι το 100% της ηλεκτρικής ενέργειας που χρησιμοποιείται στις εγκαταστάσεις της εταιρείας, προέρχεται από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας με μηδενικό αποτύπωμα διοξειδίου άνθρακα, ενώ έχει αντικαταστήσει το σύνολο του φωτισμού της με λάμπες τεχνολογίας led.

Μέσα από τα καινοτόμα προϊόντα υψηλής ποιότητας που προσφέρει αλλά και τις δράσεις που υλοποιεί για την προώθηση της βιωσιμότητας, η ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ κάνει πράξη καθημερινά τη δέσμευση της για σεβασμό στο περιβάλλον και την κοινωνία, με στόχο ένα καλύτερο αύριο για όλους μας.
green-2

Πηγή: newmoney.gr
Κλείσιμο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης