Wall Street: «Βαρίδι» ο τεχνολογικός κλάδος – Ισχυρές απώλειες για τον Nasdaq

Wall Street: «Βαρίδι» ο τεχνολογικός κλάδος – Ισχυρές απώλειες για τον Nasdaq

Οι σημερινές διακυμάνσεις έρχονται στον απόηχο των απογοητευτικών οικονομικών αποτελεσμάτων των μεγάλων τεχνολογικών εταιρειών στις ΗΠΑ

wall-street
Ισχυρές πιέσεις δέχτηκαν την Τετάρτη οι δείκτες της Wall Street, καθώς ο πρώτος γύρος των οικονομικών αποτελεσμάτων των τεχνολογικών εταιρειών προκάλεσε έντονη απογοήτευση στους επενδυτές, οι οποίοι πλέον καθίστανται πιο επιφυλακτικοί εν όψει της δύσκολης συνέχειας.

Παράλληλα, την αρνητική διάθεση των επενδυτών ενίσχυσαν και οι επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας καθώς και εκείνος του real estate.

Σε αυτό το κλίμα ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones κατέγραψε οριακά κέρδη 3 μονάδων ή 0,01% στις 31.839 μονάδες. Ο δείκτης βαρόμετρο S&P 500 υποχώρησε 0,74% στις 3.830 μονάδες. Ο Nasdaq κατέγραψε ισχυρές απώλειες της τάξεως του 2,04% και διαμορφώθηκε στις 10.970 μονάδες.

Νωρίτερα, κατά τη διάρκεια της ημέρας, ο βιομηχανικός δείκτης, κέρδιζε ακόμα και 300 μονάδες, τις οποίες δεν κατάφερε να διατηρήσει. Σε θετικό έδαφος βρισκόταν και ο S&P 500.

Οι σημερινές διακυμάνσεις, όπως προαναφέρθηκε, έρχονται στον απόηχο των απογοητευτικών οικονομικών αποτελεσμάτων των μεγάλων τεχνολογικών εταιρειών στις ΗΠΑ. Η μετοχή της Alphabet σημείωσε πτώση 9,15% και η Microsoft 7,78%, μετά τις ανακοινώσεις αποτελεσμάτων, οι οποίες αποδείχτηκαν κατώτερες των αναμενομένων.

Την Πέμπτη θα ακολουθήσουν οι ανακοινώσεις των Amazon και Apple.

Κλείσιμο
Kαθοδική τροχιά παρέμειναν για δεύτερη μέρα οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων καθώς το 10ετές υποχώρησε κατά οχτώ μονάδες βάσης στο 4,02% και το 2ετές κινήθηκε χαμηλότερα κατά δύο μονάδες βάσης στο 4,43%


newmoney.gr



Ειδήσεις σήμερα:

Μητσοτάκης: Έχουμε τη διάθεση να επιστρέφουμε το μέρισμα της ανάπτυξης στους πιο αδύναμους

Η αλλόκοτη «μπηχτή» του Μάθιου Πέρι για τον Κιάνου Ριβς στα απομνημονεύματά του

Πώς θα λειτουργήσουν καταστήματα και επιχειρήσεις ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου - Τι ισχύει για τα σούπερ μάρκετ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης