ΕΚΤ: «Ώρα μηδέν» για τα επιτόκια με φόντο την ύφεση

ΕΚΤ: «Ώρα μηδέν» για τα επιτόκια με φόντο την ύφεση

Παγιδευμένη ανάμεσα στην οικονομική κρίση και τον πληθωρισμό βρίσκεται η Ευρωζώνη - Οι διφορούμενες απόψεις των κεντρικών τραπεζιτών και η πιθανότητα αύξησης των επιτοκίων στο 2%

ecb
H περίοδος κατά την οποία η ΕΚΤ θα μπορέσει να αυξήσει δραματικά τα επιτόκιά της φαίνεται πως τελειώνει, τη στιγμή που η ύφεση ολοένα και πλησιάζει.

Παράλληλα, ο πληθωρισμός-ρεκόρ και ο κίνδυνος της ενεργειακής κρίσης τον φετινό χειμώνα μειώνουν την εμπιστοσύνη τόσο των καταναλωτών όσο και των επενδυτών στην οικονομία της Ευρωζώνης. Τη στιγμή που μακροοικονομικά δεδομένα επιδεινώνονται, τα «γεράκια» που ηγούνται της στρατηγικής σύσφιξης της νομισματικής πολιτικής της ΕΚΤ έχουν ακόμα λιγότερο χρόνο για να το κάνουν.

Οι αγορές ήδη ποντάρουν πως η ΕΚΤ θα αυξήσει τα επιτόκιά της κατά 75 μ.β. στις δύο επόμενες συνεδριάσεις της τον Οκτώβριο και το Δεκέμβριο, όπως ακριβώς έκανε και τον περασμένο Σεπτέμβριο. Οι κινήσεις της κεντρικής τράπεζας αυτές, όμως, θα αποδειχθούν ακόμη δυσκολότερες το 2023, δεδομένης της μείωσης της ανάπτυξης της οικονομίας από την τρέχουσα σύσφιξη.

Διαβάστε αναλυτικά στο newmoney.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Κορωνοϊός: Έρχεται νέο επιδημικό κύμα - Τι εκτιμούν οι ειδικοί για την έντασή του

Ο ΣΥΡΙΖΑ ξεκινά πορεία προς τον λαό - Ο Τσίπρας βγάζει στον δρόμο τα στελέχη του κόμματος


Ντέλλα Ρούνικ: Ντύνει τα αγάλματα με Oscar de la Renta
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης