Wall Street: Σημαντικές απώλειες στους δείκτες - «Έχασε» τις 30.000 μονάδες ο Dow Jones

Wall Street: Σημαντικές απώλειες στους δείκτες - «Έχασε» τις 30.000 μονάδες ο Dow Jones

Τις καλύτερες επιδόσεις σημείωσε ο κλάδος της ενέργειας ο οποίος ενισχύθηκε κατά 1,3%, στον αντίποδα ο τομέας των εταιρειών κοινής ωφέλειας, ο οποίος κατέγραψε πτώση άνω του 2%

wall_street_stock
Έντονες πιέσεις ασκήθηκαν κατά τη συνεδρίαση της Πέμπτης στη Wall Street, μετά τη νέα αύξηση που παρουσιάστηκε στις αποδόσεις των επιτοκίων.

Συγκεκριμένα, ο Dow Jones κατέγραψε απώλειες 347 μονάδες ή 1,15%, με τον βιομηχανικό δείκτη να υποχωρεί κάτω από το ψυχολογικό όριο των 30.000 μονάδων και να κλείνει στις 29.926 μονάδες.

Ο δείκτης βαρόμετρο S&P 500 υποχώρησε 1,02% στις 3.744 μονάδες. Από την πλευρά του ο Nasdaq σημείωσε πτώση 0,68% στις 11.073 μονάδες.

Τις καλύτερες επιδόσεις σημείωσε ο κλάδος της ενέργειας ο οποίος ενισχύθηκε κατά 1,3%, στον αντίποδα ο τομέας των εταιρειών κοινής ωφέλειας, ο οποίος κατέγραψε πτώση άνω του 2%.

Το 10ετές ομόλογο αυξήθηκε κατά 5 μονάδες βάσης στο 3,809%. Η απόδοση του 2ετούς ομολόγου, το οποίο είναι και το πιο ευαίσθητο στις αλλαγές της νομισματικής πολιτικής, αυξήθηκε κατά 6 μονάδες βάσης στο 4,216%.

Οι σημερινές διακυμάνσεις έρχονται να επιβεβαιώσουν ότι το ράλι των δύο πρώτων ημερών του Οκτωβρίου αρχίζει και «ξεφουσκώνει», καθώς οι επενδυτές εκτιμούν ότι ο υψηλός ρυθμός σύσφιγξης της αμερικανικής νομισματικής πολιτικής θα διατηρηθεί και στη συνεδρίαση του Νοεμβρίου (1-2/11).

newmoney.gr


Ειδήσεις σήμερα:

Πράγα - Times: Ποιος θέλει να καθίσει με τον άξεστο Ερντογάν; Κανείς...

Αίγινα: Φωτογραφίες-ντοκουμέντο από τον άγριο ξυλοδαρμό του ξενοδόχου

Άμεση ανάλυση Bild: Γιατί οι Ρώσοι στρατιώτες δεν μπορούν πια ούτε να υποχωρήσουν
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης