Xρηματιστήρια: Στο «κόκκινο» άνοιξαν οι ευρωαγορές

Xρηματιστήρια: Στο «κόκκινο» άνοιξαν οι ευρωαγορές

Βουτιά 10% για τη μετοχή της Credit Suisse

xrimatistiria_agores
Αρνητικά πρόσημα καταγράφουν οι ευρωπαϊκές μετοχές, καθώς οι αγορές μπαίνουν στο τελευταίο τρίμηνο του έτους και παραμένει το αρνητικό κλίμα, εν μέσω φόβων ότι οι μεγάλες κεντρικές τράπεζες θα διατηρήσουν τα επιτόκια σε ανοδική τροχιά μέχρι να συγκρατηθεί ο πληθωρισμός, αυξάνοντας ωστόσο τον κίνδυνο ύφεσης.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημειώνει πτώση 1,24% στις 382,97, με τις μετοχές των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών να υποχωρούν 1,9% για να οδηγήσουν σε απώλειες καθώς όλοι οι κλάδοι έπεσαν στο κόκκινο, εκτός από το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο, που κέρδισαν 0,9%.

Στα μεγαλύτερα ταμπλό, ο βρετανικός FTSE 100 με πτώση 1,07% , ο γερμανικός DAX στο -1,73%, ο γαλλικός CAC 40 -1,01%, ο ιταλικός FTSE MIB με απώλειες 1,14% και ο ισπανικός ΙΒΕΧ 35 χάνει 0,68%.

Το χαμηλότερο άνοιγμα στην Ευρώπη σήμερα το πρωί έρχεται μετά από αρνητική κυρίως συνεδρίαση στις αγορές Ασίας-Ειρηνικού, με απότομες κινήσεις στην τιμή του πετρελαίου. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης εκτινάχθηκαν μετά από αναφορές ότι ο ΟΠΕΚ+ εξετάζει το ενδεχόμενο μείωσης της παραγωγής πετρελαίου έως και κατά ένα εκατομμύριο βαρέλια την ημέρα.

Ειδήσεις σήμερα:

Μητσοτάκης στο Bloomberg: Η Ευρώπη μπορεί να πολεμήσει τον Πούτιν με πλαφόν στην τιμή του αερίου

Ο 56χρονος στην Καβάλα ήταν κακότροπος και έβριζε μονίμως - Ζητούσε χρήματα από κληρονομιά της 31χρονης για να αγοράσει κατσίκια

Ο Ερντογάν στην Πράγα με τους κανόνες Ευρώπης και Ελλάδας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης