Wall Street: Πτώση 500 μονάδων για τον Dow Jones

Wall Street: Πτώση 500 μονάδων για τον Dow Jones

Απώλειες 2,9% για Dow Jones και S&P σε επίπεδο εβδομάδας – Στη χειρότερη μέρα της μετά το 2001 η μετοχή της Nike

wall
Συνεχίστηκαν οι απώλειες για τη Wall Street την Παρασκευή, με τους δείκτες να ολοκληρώνουν μια κακή εβδομάδα που έφερε τον S&P 500 σε νέο χαμηλό έτους, καθώς οι φόβοι των επενδυτών για επικείμενη ύφεση εντάθηκαν από τη νέα άνοδο που σημείωσε ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ τον Αύγουστο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε το αμερικανικό υπουργείο Εμπορίου, ο δείκτης τιμών για δαπάνες προσωπικής κατανάλωσης (ο προτιμώμενος δείκτης της Fed για τον πληθωρισμό) ενισχύθηκε 0,3% τον Αύγουστο έναντι του προηγούμενου μήνα, μετά την οριακή πτώση 0,1% που είχε καταγράψει τον Ιούλιο.

Η Fed παρακολουθεί τον συγκεκριμένο δείκτη στο πλαίσιο τhς προσπάθειάς της να διατηρήσει τον πληθωρισμό στο 2%.

Παράλληλα, ο δείκτης τιμών καταναλωτή βρέθηκε τον Αύγουστο στο 8,3% σε ετήσια βάση, ενώ ο δομικός δείκτης τιμών στο 0,6%, χωρίς να περιλαμβάνονται τα τρόφιμα και η ενέργεια.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο βιομηχανικός Dow Jones κατρακύλησε κατά 500 μονάδες ή 1,71% στις 28.725 μονάδες, πέφτοντας κάτω από το επίπεδο των 29.000 μονάδων. Ο S&P 500 έχασε 54 μονάδες ή 1,51% κλείνοντας στις 3.585 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq υποχώρησε κατά 161 μονάδες ή 1,51% στις 10.575 μονάδες.

Σε επίπεδο μήνα, οι Dow Jones και S&P 500 βρίσκονται τουλάχιστον κατά 8% χαμηλότερα, γεγονός που αποτελεί τη χειρότερη μηνιαία επίδοσή τους από τον Μάρτιο 2020 και τον Ιούνιο 2022 αντίστοιχα. Ο Nasdaq οδεύει προς τη μεγαλύτερη μηνιαία πτώση του από τον Απρίλιο, χάνοντας 9,1%.

Κλείσιμο
Στο ταμπλό, η μετοχή της Nike βρέθηκε στη χειρότερη μέρα της μετά το 2001, χάνοντας πάνω από 12%, ενώ 53 μετοχές του S&P 500 βρέθηκαν σε νέο χαμηλό. Άνοδο σημείωσε η μετοχή της Twitter, η οποία έκλεισε με κέρδη σχεδόν 3%.

Η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου ξεπέρασε το 3,8%, ενώ το 2ετές κέρδισε πέντε μονάδες βάσης, φτάνοντας στο 4,22%.

Στα εμπορεύματα, απώλειες κατέγραψε το πετρέλαιο την Παρασκευή, αλλά με μικρά κέρδη σε επίπεδο εβδομάδας, ενώ για το γ’ τρίμηνο σημείωσε βουτιά μεγαλύτερη του 23%. Ο χρυσός έκλεισε με άνοδο 1% για την εβδομάδα, αλλά με απώλειες για το γ’ τρίμηνο που έφτασαν το 7,5%.

Διαβάστε περισσότερα οικονομικά νέα στο Newmoney.gr


Ειδήσεις σήμερα:

Οι ΗΠΑ θα υπερασπιστούν «κάθε εκατοστό» εδάφους του ΝΑΤΟ, προειδοποιεί ο Μπάιντεν τη Μόσχα

Η Μόνικα Μπελούτσι έγινε 58 ετών: «Όταν είσαι νέος έχεις την ομορφιά του διαβόλου, όμως η ζωή συνεχίζεται»

Οι «θεωρίες συνωμοσίας» για τον... υποβρύχιο πόλεμο στον Nord Stream - Όλοι ψάχνουν τους ενόχους για το σαμποτάζ




Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης