Προς τα χαμηλά Ιανουαρίου το πετρέλαιο – Νέο ρεκόρ για το δολάριο

Προς τα χαμηλά Ιανουαρίου το πετρέλαιο – Νέο ρεκόρ για το δολάριο

Από τις αρχές Ιουλίου, αναλυτές θεωρούσαν πιθανό να δούμε το πετρέλαιο ακόμα και στα 60 δολάρια ανά βαρέλι, αν συνεχιστεί η οικονομική επιβράδυνση

petrelaio_1
Συνεχίζουν να υποχωρούν οι τιμές του πετρελαίου, καθώς η περαιτέρω ενίσχυση του δολαρίου και τα στοιχεία που υποδεικνύουν ότι τα αμερικανικά αποθέματα είναι αυξημένα, αντισταθμίζουν τις εικασίες ότι ο ΟΠΕΚ+ θα μειώσει την παραγωγή.

Η τιμή του αμερικανικού αργού West Texas Intermediate υποχώρησε κάτω από τα 78 δολ/βαρέλι, πέφτοντας στο χαμηλότερο επίπεδο από τις αρχές Ιανουαρίου που είδαμε τη Δευτέρα. Το αμερικανικό νόμισμα ενισχύθηκε σε επίπεδα ρεκόρ, αφού ένας ανώτερος αξιωματούχος της κυβέρνησης Μπάιντεν απέρριψε την ιδέα ότι μπορεί να υπάρξει μια συντονισμένη παγκόσμια προσπάθεια για υποχώρηση του αμερικανικού νομίσματος.

Το συμβόλαιο WTI παράδοσης Νοεμβρίου έχασε νωρίτερα 1,4% στα 77,43 δολ/βαρέλι, ενώ το αντίστοιχο συμβόλαιο του μπρεντ έχασε επίσης 21,4% στα 85,10 δολ./βαρέλι.

Το συμβόλαιο λήξης Δεκεμβρίου υποχώρησε 1,3% στα 83,79 δολ/βαρέλι.

Αξίζει να σημειωθεί ότι εδώ και μεγάλο διάστημα (από τις αρχές του περασμένου Ιουλίου) οι αναλυτές προειδοποιούσαν ότι είναι πιθανό να δούμε το WTI και στα 60 δολάρια, αν συνεχιστεί η οικονομική επιβράδυνση, πόσο μάλλον αν πάμε σε ύφεση, όταν ακόμα η τιμή του ήταν στα $97, καθώς έβλεπαν ότι ήταν αδύνατον να ανακτήσει το κρίσιμο επίπεδο των $100.

Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Φοιτητικές εστίες Ζωγράφου: Ο «Έσκο», η 22χρονη δόκιμη και η απαγωγή γιου δημοσιογράφου

«Φροντιστήριο» Μητσοτάκη στους ευρωβουλευτές του ΕΛΚ για την τουρκική προκλητικότητα από την Κρήτη

Τομ Κρουζ - Νικόλ Κίντμαν: Πώς η Σαϊεντολογία κατέστρεψε τη σχέση τους
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης