Χρηματιστήρια: Ανακάμπτουν οι ευρωαγορές μετά τις αναταράξεις

Χρηματιστήρια: Ανακάμπτουν οι ευρωαγορές μετά τις αναταράξεις

Οι μετοχές του τομέα αυτοκινήτου κάνει άλμα 1,7% ενώ όλοι οι κλαδικοί δείκτες είναι σε θετικό έδαφος

covid_agores_newmoney_xr
Οι ευρωπαϊκές αγορές κινούνται ανοδικά σήμερα μετά τις χθεσινές απώλειες και επιχειρούν ένα ράλι, με τον πανευρωπαϊκό Stoxx 600 να ενισχύεται κατά 0,67% στις 391,48 μονάδες. Ο κλάδος αυτοκινήτου κάνει άλμα 1,7% ενώ όλοι οι κλαδικοί δείκτες είναι σε θετικό έδαφος.

Ο βρετανικός FTSE 100 με άνοδο 0,35%, ο γερμανικός DAX ενισχύεται κατά 0,93%, ο γαλλικός CAC 40 με κέρδη 0,75%, ο ιταλικός FTSE MIB ενισχύεται κατά 0,88% και ο ισπανικός ΙΒΕΧ 35 με άνοδο 0,76%.

Η προσοχή των επενδυτών παραμένει επάνω στη στερλίνα και τις βρετανικές αγορές ομολόγων μετά το ιστορικό sell-off που οφείλεται στις ανακοινώσεις που έκανε την Παρασκευή ο νέος ΥΠΟΙΚ της Λιζ Τρας, Κουάσι Κουαρτένγκ, για την οικονομική πολιτική που θα ακολουθήσει.

Το βρετανικό ΥΠΟΙΚ και η Τράπεζα της Αγγλίας επιχείρησαν να μετριάσουν τις ανησυχίες χθες Δευτέρα, μετά από μια ταραγμένη αντίδραση των αγορών.

Στην αγορά συναλλάγματος, το ευρώ έναντι του δολαρίου σημειώνει άνοδο σε ποσοστό 0,48% και διαμορφώνεται στα 0,9658 δολάρια.

Κλείσιμο
Το ευρώ βρίσκεται στα 139,3500 γεν, στο 0,8937 με τη στερλίνα και στο 0,9548 με το ελβετικό φράγκο.

Οι μετοχές στις αγορές Ασίας – Ειρηνικού έκλεισαν σε μεικτό έδαφος νωρίτερα μετά από μεγάλες απώλειες τη Δευτέρα, ενώ τα αμερικανικά futures κινούνται ανοδικά μετά το πτωτικό κλείσιμο στην Wall Street τη Δευτέρα, όπου ο Dow Jones μπήκε σε περιοχή bear market.

Ο ιαπωνικός Nikkei ενισχύθηκε κατά 0,53%, ενώ ο ευρύτερος Topix κέρδισε 0,7%. Στην Αυστραλία ο S&P/ASX 200 με άνοδο 0,41%, ενώ στην ηπειρωτική Κίνα ο Shanghai Composite κέρδισε 1% και ο Shenzhen Component 1,5%.

Στη Νότια Κορέα ο δείκτης Kospi κινήθηκε σε νέο χαμηλό 52 εβδομάδων, όπως και ο Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ με τον τελευταίο να υποχωρεί οριακά κατά 0,06%. Ο τεχνολογικός Hang Seng Tech έχασε 1,7%.

Ειδήσεις σήμερα

Η NASA εμβόλισε αστεροειδή και έγραψε διαστημική ιστορία - Πότε θα φανεί αν πέτυχε η αποστολή

Παρέα γυναικών στη Βραζιλία έγινε viral όταν το έδαφος κατέρρευσε ενώ χόρευαν σε πάρτι - Δείτε βίντεο

Αγνοείται για 5η μέρα η 48χρονη στην Ευρυτανία - Άκαρπες οι έρευνες για τον εντοπισμό της  
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης