Ενέργεια: Φραγή στις μετακινήσεις ληξιπρόθεσμων καταναλωτών – Σύσκεψη ΥΠΕΝ με προμηθευτές

Ενέργεια: Φραγή στις μετακινήσεις ληξιπρόθεσμων καταναλωτών – Σύσκεψη ΥΠΕΝ με προμηθευτές

Η πρόταση της ΡΑΕ για τους «κόκκινους» πελάτες και η έκτακτη σύσκεψη της Τετάρτης με τους διαχειριστές και τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας

logariasmos_dei_xr
Eντατικές συσκέψεις με σκοπό την προετοιμασία της Ελλάδας ενόψει του Συμβουλίου Υπουργών Ενέργειας αλλά και των ανοικτών θεμάτων στον τομέα της προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας, προγραμματίζει για αύριο ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Κώστας Σκρέκας.

Ο ΥΠΕΝ συγκαλεί τηλεδιάσκεψη με τους προμηθευτές ενέργειας με σκοπό να συζητηθεί η πορεία των ληξιπρόθεσμων οφειλών και να αντιμετωπιστεί η αιμορραγία εσόδων για τις εταιρείες εν μέσω έντασης της ενεργειακής κρίσης.

Για τις εταιρείες αποτελεί κόκκινο πανί η απόφαση του υπουργείου να επιτρέψει τις μετακινήσεις μεταξύ των παρόχων αζημίως καθώς εκτιμούν ότι το μέτρο αυτό θα ανοίξει την ψαλίδα των κακοπληρωτών και θα επιβαρύνει σημαντικά τις εταιρείες προμήθειας. Το υπουργείο σε συνεργασία και με την ΡΑΕ εξετάζει την αλλαγή στον κώδικα προμήθειας ώστε να μπει ένα φρένο στις μετακινήσεις των δικτύων για όσους έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές. Οι προμηθευτές ενέργειας για να αντιμετωπίσουν τις απώλειες που προκαλεί το κίνημα των κακοπληρωτών εξετάζουν ένα είδος ενεργειακού Τειρεσία που θα φιλτράρει τους «κόκκινους» πελάτες.

Διαβάστε αναλυτικά στο newmoney.gr

Ειδήσεις σήμερα

Κακοκαιρία «Bogdan»: Συναγερμός στη Δυτική Ελλάδα - Kλειστά σήμερα τα σχολεία στην Κέρκυρα

Ο Μπραντ Πιτ και η Έμιλι Ραταϊκόφσκι είναι ζευγάρι; - «Μείνετε συντονισμένοι»

Τροχαίο στη λεωφόρο Ποσειδώνος – Δύο τραυματίες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης