Reuters: Δεσμευτικές προσφορές για το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης από τουλάχιστον δύο επενδυτές

Reuters: Δεσμευτικές προσφορές για το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης από τουλάχιστον δύο επενδυτές

Τέσσερις επενδυτές προκρίθηκαν πέρυσι για το 67% του λιμανιού - Κόμβος μεταφορών και ενέργειας για την κεντρική Ευρώπη η Αλεξανδρούπολη

limani-alexandroupoli
Τουλάχιστον δύο επενδυτές αναμένεται να υποβάλουν δεσμευτικές προσφορές την Πέμπτη για το πλειοψηφικό μερίδιο στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, όπως ανέφεραν πηγές στο Reuters που είναι είναι κοντά στη διαδικασία.

Κοντά στα σύνορα με Βουλγαρία και Τουρκία, με σιδηροδρομικές συνδέσεις και μια πλωτή μονάδα επαναεριοποίησης φυσικού αερίου, η Αλεξανδρούπολη έχει δυνατότητες να μετατραπεί σε κόμβο μεταφορών και ενέργειας για την κεντρική Ευρώπη.

Τέσσερις επενδυτές προκρίθηκαν πέρυσι για το 67% του λιμανιού: Η Quintana Infrastructure and Development, η κοινοπραξία Cameron SA-Goldair Cargo και Bollore Africa Logistics, το λιμάνι της Θεσσαλονίκης ΟΛΘ και η κοινοπραξία International Port Investments Alexandroupolis που περιλαμβάνει τις Black Summit Financial Group, Euroports, EFA Group και ΓΕΚ Τέρνα. HRMr.AT

Μια πηγή είπε στο Reuters ότι τουλάχιστον δύο επενδυτές αναμένεται να υποβάλουν προσφορές πριν από τη λήξη της προθεσμίας την Πέμπτη.

Η International Port Investments Alexandroupolis εξακολουθεί να έχει έντονο ενδιαφέρον για το λιμάνι, δήλωσε στο Reuters την Πέμπτη πηγή από την κοινοπραξία. Η Quintana θα υποβάλει μια δεσμευτική προσφορά την Πέμπτη, είπε μια τρίτη πηγή με γνώση του θέματος.

Το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης επισκέφθηκε ο Τζορτζ Τσούνης

Νωρίτερα, ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα Τζορτζ Τσούνης, βρέθηκε στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, για το οποίο υπάρχει αμερικανικό ενδιαφέρον.

Μαζί με τον κ. Τσούνη ήταν και ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρος, αλλά και αντιπροσωπεία του αμερικανικού οργανισμού εθνικής ασφάλειας Business Executives for National Security.

Κλείσιμο
Ο επικεφαλής του Οργανισμού Λιμένος Αλεξανδρούπολης Κωνσταντίνος Χατζημιχαήλ, σε ανάρτησή του, χαρακτήρισε την επίσκεψη ως ιδιαίτερα τιμητική.

«Ιδιαίτερη τιμή για τον Οργανισμό Λιμένος Αλεξανδρούπολης η επίσκεψη του Αρχηγού @ChiefHNDGS, του Πρέσβη Tsunis @USAmbassadorGR & αντιπροσωπίας του αμερικανικού οργανισμού εθνικής ασφάλειας Business Executives for National Security @BENS_org με επικεφαλής τον General Votel!», έγραψε στο twitter.



Η συνάντηση αναμενόταν με ενδιαφέρον, λόγω της λήξης της προθεσμίας για την κατάθεση των δεσμευτικών προσφορών για το ΟΛΑ, το οποίο θεωρείται «φιλέτο».

Ειδήσεις σήμερα:

Ιράν: Να προσαχθούν όσοι διαδίδουν fake news, ζητούν οι Φρουροί της Επανάστασης - Τουλάχιστον 31 οι νεκροί

Πρώην διοικητής του αμερικανικού στρατού στην Ευρώπη: Ο Πούτιν θυμίζει τον Χίτλερ

Βασιλιάς Κάρολος Γ': Πώς απέκτησε όλα τα μετάλλια που είναι καρφιτσωμένα στο πέτο του
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης