Βρετανία: Τι θα γίνει με τα δισεκατομμύρια νομίσματα με το πορτρέτο της Ελισάβετ

Βρετανία: Τι θα γίνει με τα δισεκατομμύρια νομίσματα με το πορτρέτο της Ελισάβετ

Καθώς ο βασιλιάς Κάρολος Γ’ είναι πλέον μονάρχης, πρέπει να κυκλοφορήσουν νομίσματα με το πορτρέτο του

elizabeth_neo_coin
Περίπου 29 δισεκατομμύρια νομίσματα με το πορτρέτο της βασίλισσας Ελισάβετ Β' κυκλοφορούν αυτή τη στιγμή στο Ηνωμένο Βασίλειο, καθώς και στις χώρες της Κοινοπολιτείας, όπως η Αυστραλία, η Νέα Ζηλανδία και ο Καναδάς.

Καθώς ο βασιλιάς Κάρολος Γ' είναι πλέον μονάρχης, νομίσματα που φέρουν την εικόνα του θα πρέπει να τεθούν σε κυκλοφορία, αλλά εκείνα με την Ελισάβετ δεν πρόκειται να καταργηθούν σύντομα, σύμφωνα με τον Dominic Chorney ειδικό νομισμάτων της A.H. Baldwin & Sons.

«Δεν φαντάζομαι ότι θα υπάρξει συντονισμένη προσπάθεια για την αφαίρεση των νομισμάτων της από την κυκλοφορία», είπε ο Chorney στο CNBC.

«Τα νομίσματα με την Ελισάβετ θα εξαφανιστούν με τον καιρό, αλλά φαντάζομαι ότι θα κυκλοφορούν για δεκαετίες», είπε. Τα νομίσματα αυτά μπορούν συνήθως να κυκλοφορούν για περίπου 30 χρόνια χωρίς να φθαρούν υπερβολικά.

Τα νομίσματα με το πορτρέτο της Ελισάβετ εξακολουθούν να είναι νόμιμα, δεν υπάρχει πραγματικός λόγος να προσπαθήσουμε να τα αφαιρέσουμε, πρόσθεσε.

Αυτό «σημαίνει ότι θα έχουμε νομίσματα του βασιλιά Καρόλου Γ' να κυκλοφορούν μαζί με νομίσματα της βασίλισσας Ελισάβετ Β', κάτι που είναι μοναδικό στη σύγχρονη ιστορία, επειδή κανείς δεν θυμάται να έχει δει δύο διαφορετικούς μονάρχες σε κυκλοφορία», συμπλήρωσε ο Chorney.

Ειδήσεις σήμερα:

Νέα τουρκική πρόκληση: Η Ελλάδα ψεύδεται για τη Μικρασιατική Καταστροφή

Γραφείο τελετών στην Ορεστιάδα έκανε κηδειόχαρτο για την... Ελισσάβετ

Μπαμπάς για πρώτη φορά ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης