Wall Street: Το «πάλεψε» και στη λήξη των συναλλαγών γλίτωσε τα χειρότερα

Wall Street: Το «πάλεψε» και στη λήξη των συναλλαγών γλίτωσε τα χειρότερα

Οι μετοχές των Tesla και Moderna παρείχαν στήριξη στον Nasdaq, σημειώνοντας άνοδο 2,70% και 5,40% αντίστοιχα

wall_street
Με «τρενάκι του τρόμου» έμοιαζε η τελευταία ώρα των συναλλαγών στη Wall Street όπου οι δείκτες, από τα θετικά, γύρισαν σε αρνητικό πρόσημο, με τον Dow Jones να υποχωρεί ακόμα και 200 μονάδες -προτού επανέλθει στο «πράσινο».

Η σημερινή εικόνα της χρηματιστηριακής αγοράς, έδειξε την εύθραυστη ψυχολογία των επενδυτών, μετά το «sell off» της Τρίτης, τη στιγμή που αναμένουν τις αποφάσεις της Fed, στις 21 Σεπτεμβρίου, για την αύξηση των επιτοκίων.

Σε αυτό το κλίμα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones, ο οποίος την τελευταία ώρα βρέθηκε να χάνει ακόμα και 200 μονάδες, κατάφερε στην «εκπνοή» του χρόνου να γυρίσει σε θετικό πρόσημο, καταγράφοντας οριακά κέρδη 0,1% ή 30 μονάδες για να κλείσει στις 31.135 μονάδες. Κατά 0,34% ενισχύθηκε ο δείκτης βαρόμετρο S&P 500, ο οποίος έκλεισε στις 3.946 μονάδες. Ο τεχνολογικός Nasdaq, από την πλευρά του, κατέγραψε κέρδη 0,74% στις 11.719 μονάδες.

Οι μετοχές των Tesla και Moderna παρείχαν στήριξη στον Nasdaq, σημειώνοντας άνοδο 2,70% και 5,40% αντίστοιχα. Η Chevron σημείωσε άνοδο 1,92% για να καταγράψει τις καλύτερες επιδόσεις στον Dow Jones.

Η μετοχή του Netflix ενισχύθηκε κατά 2,15%, ανακτώντας μέρος από το χαμένο έδαφος της πτώσης του 7,8% την Τρίτη. Από την πλευρά της η Meta Platforms υποχώρησε 1,78%.

Σημειώνεται ότι τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν την Τρίτη για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ, απογοήτευσαν τους επενδυτές, οι οποίοι προχώρησαν σε μαζικές ρευστοποιήσεις, περιορίζοντας την έκθεση στο περιττό ρίσκο. Κι αυτό, διότι προεξόφλησαν ότι οι κεντρικές τράπεζες θα παραμένουν σε τροχιά επιθετικής σύσφιγξης της νομισματικής πολιτικής.

Κλείσιμο
Η επόμενη συνεδρίαση της Federal Reserve είναι προγραμματισμένη για τις 21 Σεπτεμβρίου του 2022, με τους Αμερικανούς τραπεζίτες να αποφασίζουν -εκτός απροόπτου- την περαιτέρω αύξηση των επιτοκίων κατά 75 μονάδες βάσης (σήμερα βρίσκονται στο εύρος 2,25% – 2,5%).

Διαβάστε περισσότερα στο Newmoney.gr


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης