Σταϊκούρας: Στο 41% του ΑΕΠ σήμερα οι εξαγωγές - Υπερδιπλάσιες αυτών που είχαμε πριν από δέκα χρόνια

Σταϊκούρας: Στο 41% του ΑΕΠ σήμερα οι εξαγωγές - Υπερδιπλάσιες αυτών που είχαμε πριν από δέκα χρόνια

Συνάντηση με εξαγωγείς είχε στη Θεσσαλονίκη ο Χρήστος Σταϊκούρας - «Η εικόνα της ελληνικής οικονομίας είναι θετική, οι προοπτικές είναι ευοίωνες, αλλά και οι προκλήσεις μεγάλες»  τόνισε

Staikouras
«Η εικόνα της ελληνικής οικονομίας είναι θετική, οι προοπτικές είναι ευοίωνες, αλλά και οι προκλήσεις μεγάλες» δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, μετά τη συνάντησή του με εξαγωγείς, παρουσία και της διοίκησης της ΔΕΘ.

«Μπορεί να έχει η χώρα υψηλούς ρυθμούς οικονομικής μεγέθυνσης, μπορεί να σπάμε ρεκόρ εξαγωγών και επενδύσεων, αλλά η αλήθεια είναι ότι υπάρχει και πολύ υψηλός πληθωρισμός. Άρα αυτό δυσκολεύει την επιχειρηματικότητα σε ένα ευνοϊκό περιβάλλον που έχουμε χτίσει» πρόσθεσε ο κ. Σταϊκούρας και συνέχισε: «Είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε με Έλληνες εξαγωγείς, οι οποίοι στα χρόνια της κρίσης τόλμησαν, βγήκαν στο εξωτερικό, βρήκαν νέες αγορές, ενίσχυσαν την εξωστρέφεια της χώρας, με αποτέλεσμα σήμερα οι εξαγωγές να είναι στο 41% του ΑΕΠ, υπερδιπλάσιες αυτών που είχαμε πριν από δέκα χρόνια, υπερκαλύπτοντας ποσοστά χώρων όπως είναι η Ισπανία, η Ιταλία, η Γαλλία, προσεγγίζοντας την Πορτογαλία».

Ο υπουργός τόνισε ότι συζήτησε με τους εξαγωγείς τρόπους με τους οποίους θα ενισχυθεί ακόμη περισσότερο η προοπτική των ελληνικών εξαγωγών και η στελέχωση των εξαγωγικών επιχειρήσεων με το κατάλληλο ανθρώπινο δυναμικό στην παρούσα συγκυρία, «με δεδομένη και τη μείωση της ανεργίας», ώστε «να δουν οι επιχειρήσεις το μέλλον με μεγαλύτερη αισιοδοξία» και να συμβάλουν περαιτέρω στην εξωστρέφεια της ελληνικής οικονομίας.

«Και έχουμε αποδείξει την τελευταία τριετία ότι ξέρουμε και να ακούμε και να υλοποιούμε πολιτικές με στόχο την επίτευξη υψηλής και διατηρήσιμης οικονομικής μεγέθυνσης, δημιουργίας πολλών και καλών θέσεων απασχόλησης και την ενίσχυση κοινωνικής συνοχής», κατέληξε ο κ. Σταϊκούρας.


Ειδήσεις σήμερα:

«Ο Φιλιππίδης μου είπε να πάρω μια κοπέλα και να της πω να μη μιλήσει», κατέθεσε ο Μπιμπίλας

Πόσο θα αυξηθεί το εισόδημα συνταξιούχων και ευάλωτων το ‘23 - Αναλυτικά παραδείγματα

Νέο «κύμα» ζέστης από αύριο στην «καρδιά» του Σεπτέμβρη - 40άρια μέσα στο Σαββατοκύριακο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης