Ισχυρή άνοδος στη Wall Street – Έσπασαν το πτωτικό σερί τριών εβδομάδων οι δείκτες

Ισχυρή άνοδος στη Wall Street – Έσπασαν το πτωτικό σερί τριών εβδομάδων οι δείκτες

Σε επίπεδο εβδομάδας, ο Dow Jones σημείωσε άνοδο 2,6%, ενώ ο S&500 ενισχύθηκε 3,6% και ο Nasdaq κινήθηκε υψηλότερα κατά 4,1%

wall_usa
Kλίμα αισιοδοξίας στην επενδυτική κοινότητα μετά τις χθεσινές δηλώσεις του ισχυρού άνδρα της Αμερικανικής Ομοσπονδιακής Τράπεζας, Τζέρομ Πάουελ για τη στάση που θα κρατήσει το επόμενο διάστημα η Fed για τον περιορισμό των πληθωριστικών πιέσεων.

Σε αυτό το πλαίσιο, οι δείκτες της Wall Street, έδωσαν και στη σημερινή συνεδρίαση συνέχεια στην άνοδο, καταγράφοντας ισχυρά κέρδη, διακόπτοντας παράλληλα και το πτωτικό σερί τριών εβδομάδων.

Συγκεκριμένα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones ενισχύθηκε 377 μονάδες ή 1,19% στις 32.151 μονάδες. Κατά 1,53% ήταν η άνοδος που κατέγραψε ο δείκτης βαρόμετρο S&P 500 στις 4.067 μονάδες. Ο Nasdaq, από την πλευρά του, σημείωσε κέρδη 2,11% στις 12.112 μονάδες.

Σε επίπεδο εβδομάδας, ο Dow Jones σημείωσε άνοδο 2,6%, ενώ ο S&500 ενισχύθηκε 3,6% και ο Nasdaq κινήθηκε υψηλότερα κατά 4,1%.

Η σημερινή θετική κίνηση έρχεται να συμβάλλει στην περαιτέρω πρόσκαιρη βελτίωση της επενδυτικής ψυχολογίας, κάτι το οποίο επιτρέπει στους αγοραστές να εκμεταλλευτούν τις σχετικά χαμηλές αποτιμήσεις και να στηρίξουν τα τεχνικά επίπεδα της αγοράς.

Στο μέτωπο των ομολόγων, το 10ετες υποχώρησε κατά έξι μονάδες βάσης στο 3,31% ενώ το 2ετές ενισχύθηκε κατά πέντε μονάδες βάσης στο 3,57%.

Κλείσιμο
Διαβάστε περισσότερα οικονομικά νέα στο Newmoney.gr


Ειδήσεις σήμερα:

Από «πέτρα του σκανδάλου»... βασιλική σύζυγος: Η γεμάτη ανατροπές ζωή της Καμίλα

Μικρή επιστροφή στο καλοκαίρι μέσα στο Σαββατοκύριακο με 35άρια

Θρίλερ με την άγρια δολοφονία της 35χρονης στη Λάρισα - Δείτε το υπόγειο όπου βρέθηκε


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης