Ράλι στη Wall Street: Άνοδος άνω των 400 μονάδων για τον Dow Jones

Ράλι στη Wall Street: Άνοδος άνω των 400 μονάδων για τον Dow Jones

Έσπασε το 7ημερο πτωτικό σερί ο Nasdaq - Η Federal Reserve, ετοιμάζεται να αυξήσει τα επιτόκια κατά ακόμη 75 μονάδες βάσης τον Σεπτέμβριο

wall_street
Ισχυρή άνοδο σημείωσαν την Τετάρτη οι δείκτες της Wall Street, με τους επενδυτές να να αποτινάσσουν τους φόβους τους για μία πιθανή ύφεση, ενώ κατά τη διάρκεια των συναλλαγών προσπάθησαν, με επιτυχία, να ανακτήσουν τα «ηνία» της αγοράς.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones σημείωσε άνοδο κατά 436 μονάδες ή 1,4% στις 31.581 μονάδες. Ανάλογη πορεία ακολούθησε και ο δείκτης βαρόμετρο S&P 500, ο οποίος κατέγραψε κέρδη 1,84% στις 3.979 μονάδες. Ισχυρότερη είναι η άνοδος του δείκτη Nasdaq ο οποίος βρέθηκε να κερδίζει 2,14% στις 11.791 μονάδες.

«Καύσιμο» για τη χρηματιστηριακή αγορά, αποτέλεσε η τοποθέτηση της αντιπροέδρου της Fed Lael Brainard, η οποία επιβεβαίωσε εκ νέου την πρόθεση της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ, για ενέργειες που θα έχουν ως σκοπό την επιβράδυνση του πληθωρισμού.

Μάλιστα, υπογράμμισε ότι η πολιτική της Fed «θα πρέπει να είναι περιοριστική για κάποιο χρονικό διάστημα για να παρέχει εμπιστοσύνη ότι ο πληθωρισμός θα επιβραδυνθεί προς τον στόχο».

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal, η Federal Reserve, ετοιμάζεται να αυξήσει τα επιτόκια κατά ακόμη 75 μονάδες βάσης τον Σεπτέμβριο (21/9), σε μια προσπάθεια αναχαίτισης του επίμονα υψηλού πληθωρισμού (8,5%).

Εφόσον επαληθευτούν οι παραπάνω πληροφορίες, τότε σημαίνει ότι η Fed θα επαναλάβει για τρίτη συνεχόμενη φορά τη mega – αύξηση των 75 μονάδων, φέρνοντας το επιτοκιακό εύρος στο 3% – 3,25% (σήμερα βρίσκεται στο 2,25% – 2,50%).

Κλείσιμο
Διαβάστε περισσότερα οικονομικά νέα στο Newmoney.gr


Ειδήσεις σήμερα:

Έκτακτη ενημέρωση τη Δευτέρα για τα επικαιροποιημένα εμβόλια - Επισπεύδεται ο εμβολιασμός

«Αστακός» η Θεσσαλονίκη για τη ΔΕΘ με 3.500 αστυνομικούς, drone και ελικόπτερο της ΕΛ.ΑΣ

«Θα μπορούσε να έχει σκοτωθεί», λέει η μητέρα της 22χρονης για το ατύχημα στο Allou Fun Park

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης