Στάσσης: Παραμένει η αβεβαιότητα, η ισχυρή ρευστότητα στηρίζει τη ΔΕΗ

Στάσσης: Παραμένει η αβεβαιότητα, η ισχυρή ρευστότητα στηρίζει τη ΔΕΗ

Από 20 έως 30 Σεπτεμβρίου το buyback μετοχών, στα σκαριά εξαγορά στη Ρουμανία - Στα 3 εκατ. οι πελάτες τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών το 2026

stassis
Στην επαναγορά ιδίων μετοχών μεταξύ 20 και 30 Σεπτεμβρίου σκοπεύει να προχωρήσει η ΔΕΗ, την ώρα που η αβεβαιότητα στην ενεργειακή αγορά κυριαρχεί και οι σχεδιασμοί αλλάζουν από μέρα σε μέρα. Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε χθες στους αναλυτές ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος κ. Γιώργος Στάσσης η ΔΕΗ σε αυτή την δύσκολη συγκυρία βρέθηκε με ισχυρή ρευστότητα που της επιτρέπει να ανταπεξέρχεται και να διατηρεί ισχυρούς τους επενδυτικούς της στόχους.

Στο πλαίσιο αυτό ο κ. Στάσσης άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο εξαγοράς στην Ρουμανία στο πλαίσιο των επενδυτικών κινήσεων που σχεδιάζει στα Βαλκάνια τους επόμενους μήνες. Στα πιο άμεσα βήματα εντάσσεται η λειτουργία της λιγνιτικής μονάδας Πτολεμαϊδα 5, ισχύος 660 MW. Η νέα μονάδα θα τεθεί σε δοκιμαστική λειτουργία τον Οκτώβριο και σε εμπορική λειτουργία τον Ιανουάριο του 2023.

Στην παρουσίαση στους αναλυτές, η ΔΕΗ επισήμανε πως είναι ο ταχύτερα αναπτυσσόμενος «παίκτης» στην ελληνική αγορά ΑΠΕ με εξασφαλισμένο το 80% και στόχο την λειτουργία μονάδων άνω των 5 GW μέχρι το 2026. 

Διαβάστε αναλυτικά στο newmoney.gr

Ειδήσεις σήμερα:

H Σαουδική Αραβία απαιτεί από το Netflix την αφαίρεση περιεχομένου που παραβιάζει τις ισλαμικές αξίες

Σήμερα οι ανακοινώσεις κατά της σπατάλης ηλεκτρικής ενέργειας στο δημόσιο

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης