Νέες πιέσεις στη Wall Street: Επιτόκια και ύφεση κρατούν στο «κόκκινο» τους δείκτες

Νέες πιέσεις στη Wall Street: Επιτόκια και ύφεση κρατούν στο «κόκκινο» τους δείκτες

Άνοδο σημείωσαν οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων - Ο Nasdaq καταγράφει το μακροβιότερο πτωτικό σερί από τον Νοέμβριο του 2016

wall_street26
Συνέχεια στο πτωτικό σερί της προηγούμενης εβδομάδας έδωσε κατά τη συνεδρίαση της Τρίτης η Wall Street, με τους traders να προεξοφλούν νέες αυξήσεις επιτοκίων.

Παρά τη θετική εκκίνηση των συναλλαγών και την προσπάθεια να παραμείνει σε θετικό έδαφος, ο βιομηχανικός δείκτης ξεκίνησε από νωρίς κατά τη διάρκεια της ημέρας να υποχωρεί με αρκετές διακυμάνσεις στο ύψος των απωλειών.

Συγκεκριμένα, στον απολογισμό της ημέρας, ο Dow Jones περιόρισε τις απώλειες που σημείωνε ενδοσυνεδριακά και έκλεισε με πτώση 173 μονάδες ή 0,55% στις 31.144 μονάδες. Κατά 0,41% υποχώρησε ο δείκτης βαρόμετρο S&P 500 στις 3.908 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq έπειτα από αρκετές διακυμάνσεις έχασε 0,74%, στις 11.544 μονάδες.

Ο Nasdaq παρέμεινε σε αρνητικό έδαφος για έβδομη σερί συνεδρίαση, καταγράφοντας το μακροβιότερο πτωτικό σερί από τον Νοέμβριο του 2016.

Άνοδο σημείωσαν οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων, με το δεκαετές να εκτινάσσεται έως και 0,162 ποσοστιαίες μονάδες στο 3,353% για να διαμορφωθεί τελικά στο 3,342%.

Η σημερινή κίνηση έρχεται να προστεθεί στο πρόσφατο καθοδικό σερί, το οποίο έχει οδηγήσει τους αμερικανικούς δείκτες στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Ιούλιο, ως απόρροια των ανησυχιών για ταχύτερη σύσφιγξη της νομισματικής πολιτικής, κάτι που μπορεί να πλήξει την πορεία της οικονομίας.

Κλείσιμο
Την Παρασκευή, οι βασικοί δείκτες έκλεισαν την τρίτη διαδοχική αρνητική τους εβδομάδα. Ο Nasdaq τερμάτισε 1,3% χαμηλότερα, ενώ ο Dow διέγραψε ένα κέρδος 370 μονάδων την Παρασκευή για να κλείσει περίπου 1,1% χαμηλότερα. Ο S&P υποχώρησε 1,1% στο χαμηλότερο κλείσιμό του από τον Ιούλιο.

Πηγή: Newmoney.gr


Ειδήσεις σήμερα:

Τον έσφιξα με το σχοινί, αλλά δεν κατάλαβα ότι τον στραγγάλισα, λέει ο δολοφόνος του εργολάβου

Ο δύσκολος χειμώνας της Ευρώπης: Αρκούν 375 δισ. ευρώ για να ζεσταθούμε;

Με ασφάλεια μπορούμε να πούμε ότι δεν θα υπάρξουν μέτρα για τον κορωνοϊό δηλώνει ο Πλεύρης
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης