Αυξήσεις στις συντάξεις: Πώς θα υπολογιστούν από το 2023, δείτε αναλυτικό βίντεο

Αυξήσεις στις συντάξεις: Πώς θα υπολογιστούν από το 2023, δείτε αναλυτικό βίντεο

Ελπιδοφόρο νέο οι επερχόμενες αυξήσεις στις συντάξεις  - Οι τωρινές εκτιμήσεις  προδιαγράφουν αύξηση των συντάξεων σε ένα ποσοστό της τάξης του 6,5  % με 7%

sidakseis-pliromes
Μεγάλη αναμονή και αγωνία  υπάρχει, όπως είναι λογικό, μετά από μια εκτεταμένη περίοδο μειώσεων στις συνταξιοδοτικές παροχές, για τις αυξήσεις στις συντάξεις οι οποίες αναμένονται από τον Ιανουάριο του 2023.

Τι προβλέπει ο νόμος

Σύμφωνα  με το άρθρο 25 του ν. 4670/2020 ( νόμος Βρούτση) που τροποποίησε το άρθρο 14 του ν. 4387/2016 ( νόμος Κατρούγκαλου), προβλέφθηκαν τα παρακάτω, όπως η νέα παράγραφος 4 του άρθρου αναφέρει:

α. Το συνολικό ποσό της σύνταξης αυξάνεται από την 1.1.2023 κατ’ έτος, με κοινή απόφαση των Υπουργών Οικονομικών και Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων με βάση συντελεστή που προκύπτει από το άθροισμα του ετήσιου ποσοστού μεταβολής του ΑΕΠ  συν το ποσοστό μεταβολής του μέσου ετήσιου γενικού δείκτη τιμών καταναλωτή του προηγούμενου έτους διαιρούμενου διά του δύο (2) και δεν υπερβαίνει το ποσοστό μεταβολής του μέσου ετήσιου γενικού δείκτη τιμών καταναλωτή.

β. Οι διατάξεις της συνταξιοδοτικής νομοθεσίας του Δημοσίου με τις οποίες προβλέπεται αναπροσαρμογή ή αύξηση των συντάξεων που καταβάλλονται από αυτό, κατά τρόπο διαφορετικό από τον οριζόμενο στην περίπτωση α’ ή με βάση τις ισχύουσες κάθε φορά μισθολογικές διατάξεις, καταργούνται.

Οι τωρινές εκτιμήσεις με βάση τα δεδομένα που έχουμε στην διάθεσή μας,  προδιαγράφουν αύξηση των συντάξεων σε ένα ποσοστό της τάξης του 6,5 % με 7 %.  Το τελικό ποσοστό όμως θα εξαρτηθεί από την πορεία του πληθωρισμού και την τελική διαμόρφωση του ποσοστού στις 31/12/2022.

Κλείσιμο
Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cmlmle8fl0rd)


Ειδήσεις σήμερα:

Κακοκαιρία «εξπρές» με ισχυρές βροχές σε βόρεια και δυτική Ελλάδα - Πότε αναμένεται βελτίωση

«Πόλεμος» Μόσχας - Δύσης για το διπλό πλαφόν στο πετρέλαιο και το φυσικό αέριο


Ο «παράξενος» τρόπος, με τον οποίο χάρισε ο Ντεπ στη Μος τα πρώτα της διαμάντια
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης